STUDIU Oamenii de ştiinţă avertizează: Sunt suficiente 30 de secunde pentru a te infecta cu noul coronavirus

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton au ajuns la concluzia că virusul Sars CoV-2 poate fi contractat în jumătate de minut, chiar și în timpuk unei conversații. Pe parcursul unei discuţii, se poate crea un flux de aer ca un jet, ce poate răspândi picături infectate cu noul coronavirus pe o distanţă de câţiva metri, informează digi-world.tv.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 09:24
STUDIU Oamenii de ştiinţă avertizează: Sunt suficiente 30 de secunde pentru a te infecta cu noul coronavirus

Oamenii trebuie să recunoască că au un efect uimitor asupra celorlați„, a declarat Howard Stone, unul dintre oamenii de ştiinţă care au participat la studiu.

Cum s-a desfăşurat studiul

În cadrul cercetării, oamenii de știință au folosit o cameră de mare viteză pentru a stabili felul în care se mișcă picăturile „eliberate” de o persoană care citește câteva propoziții de pe o foaie. 

În urma observării, specialiştii au constatat faptul că fluxul de aer care rezultă în urma vorbirii poate transporta mici particule infectate, ce pot ajunge chiar și la câțiva metri de „emițător”.

Citeşte şi BILANŢ coronavirus 30 septembrie România. RECORD absolut – 2.158 de cazuri noi în 24 de ore. 550 de pacienţi, la ATI

Dacă vei vorbi 30 de secunde cu voce tare, vei răspândi particule pe o distanță de aproape doi metri„, a explicat un cercetător.

Oamenii de ştiinţă au subliniat, de asemenea, că purtarea măștii de protecție împotriva coronavirusului stopează răspândirea virusului și, de asemenea, un rol important în acest sens îl are și ventilația, care trebuie să fie foarte bună, mai scrie sursa citată.