STUDIU: Persoanele care poartă ochelari se pot infecta mai greu cu COVID-19

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii din China, persoanele care poartă ochelari se pot infecta mai greu cu coronavirus decât cei care nu poartă. Motivul principal este considerat acela că, pentru răspândirea bolii, ochiul e considerat o cale importantă de infecție. 

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 13:10
STUDIU: Persoanele care poartă ochelari se pot infecta mai greu cu COVID-19

Studiul a fost făcut în perioada 27 ianuarie – 13 martie 2020, pe 276 de pacienți internați cu coronavirus în spitalul Suizhou Zengdu, Suizhou, China, un spital desemnat pentru tratamentul COVID-19 în zonă.

Numărul pacienţilor care purtau ochelari a fost mai mic decât al celor care nu purtau. Astfel, s-a ajuns la concluzia că purtătorii de ochelari de vedere pot fi mai puțin sensibili la noul coronavirus, potrivit stirileprotv.ro. 

Motivul principal pentru asta este considerat acela că, pentru răspândirea bolii, ochiul e considerat o cale importantă de infecție. S-a emis ipoteza conform căreia ochelarii de vedere împiedică sau descurajează purtătorii să își atingă ochii, evitând astfel transferul virusului de la mână la ochi. Studiile arată că oamenii care nu poartă ochelari își vor atinge involuntar ochii de aproximativ 10 ori pe oră, spre deosebire de purtători, mărind astfel riscul de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, studiul nu poate fi sută la sută sigur deoarece a fost făcut într-un singur centru şi pe un eşantion mic de oameni. 

Citeşte şi Adrian Streinu-Cercel a făcut anunţul. Condiţiile care trebuie respectate pentru ca pandemia de COVID-19 să ia sfârşit în opt săptămâni