STUDIU. Riscul spitalizării al variantei Omicron este de circa o treime faţă de Delta

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, riscul spitalizării al variantei Omicron este de circa o treime faţă de varianta Delta.

31 dec. 2021, 20:18
STUDIU. Riscul spitalizării al variantei Omicron este de circa o treime faţă de Delta

Riscul spitalizării al variantei Omicron este de circa o treime faţă de Delta, arată un studiu realizat de oamenii de ştiinţă din Regatul Unit. Peste un milion de infectări cu ambele variante au fost analizate în ultimele săptămâni, relatează vineri Reuters.

Riscul spitalizării al variantei Omicron este de circa o treime faţă de Delta

Potrivit datelor publicate de Agenţia pentru siguranţă sanitară din Regatul Unit (UKHSA), vaccinurile pot funcţiona bine împotriva variantei Omicron, cu o a treia doză de ser. Riscul de spitalizare este redus cu 81 la sută, comparativ cu indivizii nevaccinaţi cu doza booster.

„Ultimul set de analize confirmă semnele încurajatoare pe care le-am văzut deja. Totuşi, este în continuare prea devreme pentru a trage o concluzie definitivă privind severitatea bolii în caz de spitalizare, iar transmisibilitatea crescută a Omicron şi numărul în creştere de cazuri în rândul populaţiei de peste 60 de ani din Anglia înseamnă că rămâne foarte probabil să existe o presiune semnificativă asupra sistemului naţional de sănătate în următoarele săptămâni”, a declarat Susan Hopkins, consilier medical şef în cadrul UKHSA.

Citeşte şi Cum deosebim varianta Omicron de răceala obişnuită. Trei simptome care arată că eşti infectat cu noua tulpină

În România, numărul cazurilor cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2 a crescut la 43. Încă 5 cazuri noi au fost confirmate vineri, 31 decembrie. astăzi, 31.12.2021, în România.

Persoanele infectate cu tulpina OMICRON ( 4 bărbați și o femeie) au vârste cuprinse între 20 și 52 de ani. Două dintre acestea sunt din județul Dâmbovița și câte una din județele Galați, Mureș si Dolj.

Doar o singură persoană este nevaccinată anti- COVID-19, restul au schema completă de vaccinare. Doi dintre infectați au istoric de călătorie în Marea Britanie și unul în Africa de Sud.

Citeşte şi BILANȚ COVID 31 decembrie. Creștere alarmantă a numărul de infectări în ultima zi din 2021!