STUDIU. S-a aflat câţi oameni au obiceiul să urineze în piscină

Mai aveţi chef să intraţi într-o piscină cu acces public după ce citiţi toate astea?

RomaniaTV.net
31 mai 2012, 10:00
STUDIU. S-a aflat câţi oameni au obiceiul să urineze în piscină

Un studiu realizat în Statele Unite de Water Quality and Health Council (Consiliul pentru Sănătate şi Calitatea Apei) arată că un american din cinci urinează în piscină. Mai mult, şapte americani din zece nu fac duş înainte să intre în bazin.

Concluziile le trag specialiştii. “Cele mai multe infecţii sau iritaţii, inclusiv ale ochilor, nu vin de la dezinfectanţii din apă ci de la ceea ce lăsăm noi înşine acolo: sudoare, parfum, cremă de plajă, produse pentru păr, praf şi, evident, urină.” a explicat pentru CNN Michele Hlavsa, director al unui program pentru “înotul sănătos”. Iar Dr. Chris Wiant, director al  Water Quality and Health Council adaugă:” Prea mulţi oameni confundă bazinul de înot cu baia comunală. Dar înotul nu e un substitute pentru spălare. E absolut necesar un duş înainte de intrarea în bazin”.

Cifrele sunt îngrijorătoare acum, când se apropie perioada piscinelor. Nu pentru că noi, românii, am fi capabili de aşa ceva. Dar verficaţi mereu, când mergeţi la înot, dacă nu a intrat de curând vreun american în piscină.