STUDIU: Speranţa de viaţă a unei persoane ar putea fi prezisă prin analiza ADN

Publicat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 18:38 // Actualizat: Miercuri, 16 Ianuarie 2019 18:38 // Sursa: romaniatv.net

Oamenii de ştiinţă ar putea prezice dacă o persoană se poate aştepta să trăiască mai mult în comparaţie cu media, sau să moară mai devreme, prin analiza ADN, conform unui studiu publicat săptămâna aceasta de cercetători din Scoţia, citat de Xinhua.

Foto: youngzine.org

O echipă de specialişti de la Institutul Usher al Universităţii Edinburgh a analizat informaţii genetice prelevate de la un eşantion format din peste o jumătate de persoane, coroborate cu date privind durata de viaţă a părinţilor acestora.

Circa douăsprezece zone din genomul uman au fost evidenţiate ca având o influenţă semnificativă asupra speranţei de viaţă, printre acestea numărându-se cinci care nu fuseseră raportate anterior.

Echipa de oameni de ştiinţă a analizat efectul combinat al variaţiilor genetice care influenţează durata de viaţă pentru a concepe un sistem de notare.

Cercetătorii au descoperit că persoanele care s-au situat în primele zece procente din populaţie se pot aştepta să trăiască cu până la cinci ani mai mult în comparaţie cu cele care au obţinut un scor care le-a situat printre ultimele zece procente.

''Dacă luăm o sută de oameni la naştere, sau mai târziu, şi utilizăm sistemul nostru de notare a speranţei de viaţă pentru a-i împărţi în zece grupuri, cei din grupul superior vor trăi cu cinci ani mai mult decât cei din grupul inferior, în medie'', a explicat dr. Peter Joshi din cadrul Institutului Usher.

Citeşte şi STUDIU: Unele bacterii din nas şi gât ar putea scădea riscul de a contracta gripa

 
loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ADN speranţă de viaţă ştiinţă studiu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 21:34
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Daca in Anul 1900 , Oamenii aveau alte Infatisari ale Fizionomiilor adica Fizionomii Apropiate de Oameni mai Tineri , de Copilarie , probabil in Anul 1900 , era Alimentatia mai Ecologica atat in Europa , cat si in America . Probabil Alimentele Modificate Genetic , Modifica si Fizionomiile la Oameni .
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H