STUDIU Trei sferturi din populaţia lumii s-ar vaccina împotriva COVID. 97% dintre chinezi şi doar 54% dintre ruşi şi-ar face vaccinul

Aproximativ trei sferturi din populația planetei ar fi dispusă să se vaccineze împotriva coronavirusului, dacă ar apărea un astfel de vaccin, potrivit unui sondaj realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial. La sondaj au participat aproximativ 20.000 de persoane din 27 de ţări.

RomaniaTV.net
01 sept. 2020, 06:41
STUDIU Trei sferturi din populaţia lumii s-ar vaccina împotriva COVID. 97% dintre chinezi şi doar 54% dintre ruşi şi-ar face vaccinul

74% dintre respondenţi au declarat că sunt dispuşi să se vaccineze împotriva noului coronavirus, potrivit CNN.

97% dintre chinezi s-ar vaccina dacă ar exista un vaccin disponibil. La polul opus, 54% dintre ruşi ar fi dispuşi să se vaccineze.

În SUA, 67% dintre respondenţi au spus că se vor vaccina, în timp ce 33% au răspuns că nu sunt interesaţi. Dintre cei care au spus că vor refuza, 60% au invocat efectele secundare, în timp ce 37% nu cred în eficienţa acestuia.

Doar 40% dintre toţi respondenţii se aşteaptă ca un vaccin să fie disponibil în acest an.

Experţii nu şi.au ascuns îngrijorarea vizavi de faptul că mai mult de un sfert din populaţia planetei refuză să se vaccineze.

„Procentul de 26% de oameni care nu au încrederea în vaccin este suficient de semnificativ pentru a compromite eficienţa unei vaccinări în masă împotriva coronavirusului”, a declarat Arnaud Bernaert, expert în cadrul Forumului Economic Mondial.