Studiu: Neumifil, un spray nazal antiviral, ar putea împiedica noul coronavirus să pătrundă în organism

Un spray nazal antiviral ar putea opri coronavirusul să pătrundă în organism şi să ajungă în plămâni, arată un studiu de laborator efectuat de oamenii de știință britanici, potrivit Daily Mail.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 05:40
Studiu: Neumifil, un spray nazal antiviral, ar putea împiedica noul coronavirus să pătrundă în organism

Neumifil este un spray nazal administrat în tratamentul gripei şi al problemelor respiratorii, dar ar putea fi eficient și împotriva coronavirusului, sunt de părere cercetătorii.

Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews, în Scoția, arată că Neumifilul împiedică noul coronavirus să se atașeze de celulele sistemului respirator. Medicamentul blochează interacțiunea virusului cu receptorii ACE-2, prin care SARS-CoV-2 pătrunde în organism.

Citeşte şi Un medicament administrat în tratamentul ulcerului gastrointestinal ar putea fi eficient în infecţia cu noul coronavirus

Unii cercetători susţin că nicotina ar putea reduce numărul receptorilor ACE-2, blocând astfel accesul virusului în organism, acesta fiind și motivul pentru care mult mai puțini fumători au dezvoltat complicaţii ale bolii. 

Antiviralele clasice atacă o parte a virusului, în timp ce medicamentul Neumifil împiedică virusul să intre în celule. Spray-ul nazal ar trebui administrat săptămânal sau o dată la două zile”, a explicat Gary Taylor, profesor de biologie la Universitatea St. Andrews.

În urma rezultatelor promițătoare, oamenii de ştiinţă vor acum să treacă la testarea pe animale și ulterior pe oameni, astfel că acest medicament ar putea fi disponibil abia în prima parte a anului următor.