SUA a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

SUA anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, cu scopul de a ajuta țara în războiul cu Rusia.

19 apr. 2023, 22:34
SUA a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina
SUA, un nou ajutor militar pentru Ucraina

Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, a declarat că acest pachet de ajutor militar, al 36-lea pe care SUA îl oferă Ucrainei de la începutul războiului, cuprinde în mod special cantități suplimentare de obuze pentru artilerie, de care Ucraina are foarte mare nevoie în conflictul militar de înaltă tensiune pe care îl poartă cu Rusia și care a dus la un consum mare de muniție.

Citește și: Emmanuel Macron șochează SUA: „Riscăm să devenim vasali! Europenii NU pot opri criza din Ucraina. NU trebuie să accelerăm o criză în Taiwan”

Anunțul noului ajutor militar al SUA pentru Ucraina coincide cu primirea de către această țară a primelor sisteme antiaeriene americane Patriot și a tancurilor ușoare AMX-10 franceze, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Minstrul rus de externe, Serghei Lavrov, anunță că Rusia vrea încheierea războiului din Ucraina cât mai curând

Acum, armata ucraineană se pregătește pentru o contraofensivă, în încercarea de a elibera teritoriile ocupate de Rusia. Analiștii militari sunt de părere că ucrainenii vor ataca în sus sau sud-est, în câmp deschis către Marea Azov, scopul fiind străpungerea legăturii tereste dintre Rusia și Crimeea și teritoriul ocupar în sudul Ucrainei.