SUA a înregistrat încă 1,87 milioane de noi şomeri în mai. Este pentru prima dată din martie când numărul scade sub 2 milioane

Numărul total de oameni care au ajuns să încaseze şomaj în perioada pandemiei în SUA a depăşit 42 de milioane, dar vestea bună este că, pentru prima dată de la începutul pandemiei, sunt sub 2 milioane de cereri noi într-o lună.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 13:08
SUA a înregistrat încă 1,87 milioane de noi şomeri în mai. Este pentru prima dată din martie când numărul scade sub 2 milioane

Recordul de cereri noi de şomaj a fost înregistrat în martie, cu 6,87 milioane, astfel încât semnele sunt încurajatoare, deşi la nivel istoric sunt încă imense. Un alt semn îmbucurător este faptul că în acest moment mai sunt doar 21,5 milioane de încasatori de şomaj, ceea ce arată că au început şi reangajările într-un ritm considerabil.

Statistica nu ia în calcul perioada protestelor cauzate de uciderea lui George Floyd, care a avut loc pe 25 mai, iar jafurile încă nu apucaseră să închidă destule afaceri până pe 31 mai, astfel încât să afecteze vizibil numărul şomerilor.

Experţii avertizează că numărul va creşte pe luna iunie, din cauza închiderii afacerilor afectate de proteste şi jafuri, dar creşterea va fi atenuată de numărul tot mai mare de companii care se redeschid şi îşi cheamă înapoi angajaţii, chiar dacă nu toate la capacitate maximă.

Unul din efectele numărului mare de cereri de şomaj va fi scăderea numărului de angajaţi în sistemul public, care nu îşi mai permite să reţină toţi angajaţii.

Citeşte şi: Cazul fetiţei britanice ce a dispărut în Portugalia acum 13 ani s-a închis! Madeleine Mccann este moartă