SUA acuză Rusia că ar fi responsabilă de atacul cibernetic NotPetya din anul 2017

Casa Albă susţine că Rusia este responsabilă pentru devastatorul atac cibernetic "NotPetya" din anul 2017, alăturându-se Marii Britanii în condamnarea Moscovei pentru presupusa lansare a acestui virus care a cauzat pagube de miliarde de dolari în întreaga lume, relatează agenţia de ştiri Reuters.

RomaniaTV.net
16 feb. 2018, 06:04
SUA acuză Rusia că ar fi responsabilă de atacul cibernetic NotPetya din anul 2017

Atacul cibernetic din iunie 2017 „s-a răspândit în întreaga lume, cauzând pagube de miliarde de dolari în Europa, Asia şi America”, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

„A fost o parte din efortul necontenit al Kremlinului de a destabiliza Ucraina şi demonstrează tot mai clar implicarea Rusiei în conflictul actual”, a adăugat Sanders.

„A fost, de asemenea, un atac cibernetic nesăbuit şi nediscriminatoriu care va avea consecinţe internaţionale”.

Administraţia SUA „revizuieşte o serie de opţiuni” în legătură cu acţiunile Rusiei, a declarat un oficial de la Casa Alba.

Şi Marea Britanie a afirmat recent că Rusia este responsabilă pentru atacul cibernetic de anul trecut, acuzând Moscova de răspândirea virusului informatic „NotPetya”, însă Rusia a respins în mod categoric aceste acuzaţii.

Citeşte şi: Marea Britanie consideră că Rusia este în spatele atacului cibernetic cu virusul NotPetya


loading...