SUA anunţă că un atac cu rachetă eşuat a vizat trupele americane în Siria

Washingtonul a acuzat miliţiile susţinute de Iran pentru atacurile asupra trupelor americane în ultimele luni.

10 oct. 2022, 06:32
SUA anunţă că un atac cu rachetă eşuat a vizat trupele americane în Siria

Armata SUA a anunţat că forţe neidentificate au tras o rachetă într-o tabără din Siria care găzduieşte trupe americane şi au colaborat cu forţele locale, dar nu au provocat răniţi sau pagube, relatează Reuters.

Armata americană a precizat într-o scurtă declaraţie că racheta de 107 mm nu a afcetat nimic în interiorul complexului american Rumalyn Landing Zone, din nord-estul Siriei.

Explozie uriașă, urmată de incendiu într-un cartier rezidențial din Istanbul. Trei persoane și-au pierdut viața

”Au fost găsite rachete suplimentare la locul de lansare”, a menţionat Comandamentul Central al armatei americane, care supraveghează trupele americane din Orientul Mijlociu.

Comandamentul Central nu a specificat cine consideră că ar putea fi responsabil pentru atacul eşuat. Atacul s-a produs la doar două zile după ce un raid cu un elicopter american care a vizat un sat controlat de guvern din nord-estul Siriei a ucis, joi, un militant din Statul Islamic, urmat câteva ore mai târziu de un atac aerian separat al SUA, soldat cu doi militanţi morţi.

Vladimir Putin, primele declarații după explozia de pe podul Kerci: „Act terorist. Autorii și beneficiarii: serviciile secrete ale Ucrainei”

Forţele americane au fost desfăşurate pentru prima dată în Siria în timpul campaniei administraţiei Obama împotriva Statului Islamic, în parteneriat cu un grup condus de kurzi, numit Forţele Democratice Siriene. În prezent, există aproximativ 900 de militari americani în Siria, majoritatea în est.

Cu toate acestea, Washingtonul a acuzat miliţiile susţinute de Iran pentru atacurile asupra trupelor americane în ultimele luni. Acele forţe susţinute de Iran şi-au stabilit un punct de sprijin în Siria în timp ce luptau în sprijinul preşedintelui Bashar al-Assad în timpul războiului civil din Siria.