SUA au numit un însărcinat cu afaceri în Libia, după moartea ambasadorului american

Statele Unite au numit joi un nou însărcinat cu afaceri în Libia, după moartea ambasadorului american Chris Stevens în atacul împotriva consulatului american de la Benghazi, la 11 septembrie, relatează AFP.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 20:28
SUA au numit un însărcinat cu afaceri în Libia, după moartea ambasadorului american

Numirea diplomatului Laurence Pope, sosit deja la Tripoli, „ilustrează importanţa angajamentului Statelor Unite în relaţia dintre ţările noastre şi în ceea ce priveşte populaţia libiană în momentul în care aceasta face progrese în tranziţia spre un guvern democratic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

„Însărcinatul cu afaceri Pope va lucra cu guvernul şi cu poporul libian în această perioadă istorică şi plină de provocări, în timp ce construim punţi între popoarele noastre din punct de vedere economic, social, politic şi educaţional”, a adăugat Nuland.

Pope, care are rangul de ministru-consilier, a fost membru al corpului diplomatic american din 1969 până la pensionarea sa în octombrie 2000, după ce a fost ambasador în Kuweit. El a deţinut, de asemenea, diverse funcţii de conducere în cadrul Departamentului de Stat.

Diplomaţia americană a fost puternic marcată de atentatul terorist de la 11 septembrie asupra consulatului SUA de la Benghazi, care s-a soldat cu moartea a patru americani, printre care ambasadorul SUA.