SUA avertizează cetăţenii americani să părăsească Egiptul

Statele Unite le-au recomandat, joi, cetăţenilor lor să părăsească Egiptul, iar celor care intenţionează să meargă în această ţară să îşi amâne călătoria din cauza violenţelor, relatează AFP, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
15 aug. 2013, 20:54
SUA avertizează cetăţenii americani să părăsească Egiptul

„Departamentul de Stat avertizează cetăţenii americani să îşi amâne călătoria în Egipt şi pe cei care locuiesc în Egipt să plece din cauza tulburărilor sociale şi politice”, potrivit unui comunicat al secţiei consulare a Departamentului de Stat.

Dispersarea sângeroasă de către armată şi poliţie, miercuri, a manifestanţilor pro-Morsi la Cairo şi violenţele care s-au propagat apoi în toată ţara s-au soldat cu 578 de morţi, dintre care 535 de civili, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii.

Detaliind acest bilanţ, ministerul a precizat că 228 de persoane au murit doar în piaţa Rabaa al-Adawiya, principalul punct de reuniune ocupat de aproape o lună şi jumătate de susţinătorii preşedintelui islamist Mohamed Morsi, destituit şi arestat de armată la 3 iulie.

Alte 90 de persoane au murit în dispersarea celeilalte manifestanţii pro-Morsi de la Cairo. Potrivit autorităţilor, 43 de poliţişti au fost ucişi miercuri în ziua cea mai sângeroasă de la înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak.

Poliţia şi armata au luat cu asalt cele două pieţe, provocând ciocniri şi în restul ţării.

În urma violenţelor, a fost decretată stare de urgenţă timp de o lună şi au fost instituite restricţii de circulaţie în jumătate din ţară în intervalul orar 19.00-06.00 (20.00-07.00 ora României).