SUA dispun de aproximativ o mie de rachete de interceptare

Statele Unite şi aliaţii săi din cadrul NATO dispun de aproximativ 1.000 de interceptori capabili să distrugă rachete balistice intercontinentale ruseşti, a declarat vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, responsabil cu Apărarea.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 11:18
SUA dispun de aproximativ o mie de rachete de interceptare

Rogozin crede că interceptorii americani acoperă toată Rusia europeană până la Munţii Ural şi sunt capabili să distrugă nu numai rachete cu rază de acţiune mică sau medie lansate de state ce nu respectă normele internaţionale, ci şi rachete balistice intercontinentale ale forţelor armate ruse.

„Faptul că sistemul de apărare anticahetă poate lovi rachete strategice şi faptul că aceste baze şi flote sunt mobilizate în apele nordice demonstrează natura antirusă a apărării antirachetă americane”, a comentat  Rogozin, citat de presa rusă.

Vicepremierul rus a mai spus că „nu există garanţii că după prima, a doua şi a treia fază (a proiectului de scut antirachetă american) nu vor mai fi şi a patra, a cincea sau a şasea etapă. Chiar credeţi că vor opri toate aceste tehnologii după 2020? Este un nonesens! Vor merge înainte cu dezvoltarea parametrilor tehnici ai interceptorilor şi a capacităţilor sistemelor lor de avertizare”.

„Împreună cu aliaţii săi, pe care SUA i-au convins să cumpere nave echipate cu sistemul Aegis, potenţialul total poate fi estimat la aproximativ 1.000 de interceptori”, a declarat Dmitri Rogozin, care este şi reprezentantul special al preşedintelui rus la NATO, într-un interviu acordat postului de radio Ecoul Moscovei, precizând că acest număr se apropie în prezent de limitele stabilite prin tratatul START.