SUA, număr-record de decese: aproape 4.500 de morţi în 24 de ore. Trump vrea „să repornească” ţara

Zi neagră pentru americani. SUA au raportat un număr-record de decese în ultimele 24 de ore. 4.491 de americani au pierdut lupta cu coronavirusul.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 09:38
SUA, număr-record de decese: aproape 4.500 de morţi în 24 de ore. Trump vrea „să repornească” ţara

Astfel, numărul total al morţilor a ajuns la 32.917 în Statele Unite, potrivit ziare.com. Acest bilanţ zilnic include decese „probabil legate” de COVID-19 şi care nu au fost înregistrate iniţial ca atare.

În aceste condiţii, nu este de mirare că 2 din 3 americani critică reacţia preşedintelui Donald Trump vizavi de criza produsă de coronavirus.

Trump vrea să „repornească” America

În schimb, Trump este de părere că a venit momentul „să se repornească America”. Liderul de la Casa Albă spune că redeschiderea ţării se va face treptat, „stat cu stat” şi pe baza unor date „verificabile”, pentru a evita un nou val de contaminări.

Trump a anunţat că el, fiica şi cumnatul lui vor decide când se vor termina restricţiile în America. În noiembrie în SUA sunt alegeri

Preşedintele american nu a stabilit un calendar exact al redeschiderii, lăsând la latitudinea guvernatorilor din fiecare stat să adapteze ritmul redeschiderii economiei la situaţiile locale.

Prima etapă ar putea fi declanşată în momentul în care un stat va înregistra o scădere a cazurilor de COVID-19 pe o perioadă de 14 zile, iar spitalele sale nu vor mai fi suprasolicitate.