SUA oferă recompense de zece milioane de dolari pentru perturbarea reţelelor financiare ale Hezbollahului

SUA au promis luni noi recompense, care pot ajunge până la zece milioane de dolari, în schimbul unor informaţii care pot duce la "perturbarea" reţelelor financiare ale mişcării islamiste libaneze Hezbollah.

RomaniaTV.net
22 apr. 2019, 19:33
SUA oferă recompense de zece milioane de dolari pentru perturbarea reţelelor financiare ale Hezbollahului

Departamentul de Stat american a precizat că este în căutare de informaţii privind sursele de venituri ale mişcării şiite, înscrisă pe lista neagră americană a „organizaţiilor teroriste” şi aliată Iranului. Acesta vrea să identifice astfel „mecanismele sale cheie de facilitare a operaţiunilor financiare”, „principalii donatori”, „instituţiile financiare” care contribuie la tranzacţiile sale sau chiar societăţile controlate de Hezbollah ori de oamenii care gestionează finanţele sale.

„Hezbollah generează aproape un miliard de dolari pe an datorită susţinerii financiare directe a Iranului, schimburilor şi investiţiilor internaţionale, unei reţele de donatori şi activităţilor sale de spălare de bani”, a precizat diplomaţia americană într-un comunicat.

Citeşte şi Un fost preşedinte a fost pus în detenţie. Este acuzat de spălare de bani

Printre persoanele suspectate că s-ar ocupa de finanţele Hezbollah despre care Washingtonul vrea informaţii sunt Adham Tabaja, Mohammad Ibrahim Bazzi şi Ali Youssef Charara, toţi trei aflaţi deja pe lista neagră americană a „teroriştilor internaţionali”.