SUA retrag autorizaţia de folosire a hidroxiclorochinei în tratamentul împotriva coronavirusului

Autorităţile sanitare din SUA au retras autorizaţia pentru utilizarea în regim de urgenţă a hidroxiclorochinei, medicament a cărui eficienţă a susţinut-o cu tărie preşedintele Donald Trump, informează AFP.

RomaniaTV.net
15 iun. 2020, 20:08
SUA retrag autorizaţia de folosire a hidroxiclorochinei în tratamentul împotriva coronavirusului

În urma evaluării cercetărilor actuale referitoare la această substanţă activă, FDA a hotărât că aceasta nu îndeplineşte „criteriile statutare” pentru autorizarea folosirii sale în tratamentul împotriva coronavirusului. Hidroxiclorochina rămâne valabilă în utilizarea sa de bază, ca medicament împotriva malariei

Nu mai este rezonabil să credem că administrarea pe cale orală a hidroxiclorochinei este eficientă în tratamentul pentru COVID -19„, a menţionat într-o scrisoare responsabilul ştiinţific al Agenţiei americane de medicamente (FDA), Denise Hinton.

Citeşte şi Un studiu recent arată că tratamentul pe care îl ia Trump împotriva coronavirus NU funcţionează deloc! Care sunt concluziile savanţilor

De asemenea, nu mai este rezonabil să credem că beneficiile cunoscute şi potenţiale ale acestui medicament depăşesc riscul său cunoscut şi potenţial„, a precizat ea, anunţând încetarea utilizării acestor medicamente în regim de urgenţă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a susţinut că şi-a administrat preventiv hidroxiclorochină timp de două săptămâni şi că nu a avut efecte adverse.
 
Preşedintele a finalizat acest tratament în siguranţă„, declara dr. Sean Conley, unul dintre medicii de la Casa Albă.