SUA: Şi-a împuşcat copiii, apoi şi-a luat zilele pentru că nu i-au dat bonuri de masă

Caz şocant în Statele Unite. Din cauza grijii pentru ziua de mâine, o americancă aproape că şi-a lichidat familia.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 15:07
SUA: Şi-a împuşcat copiii, apoi şi-a luat zilele pentru că nu i-au dat bonuri de masă

Motivul gestului incredibil a fost faptul că femeia, care depusese cerere la Serviciile Sociale din Statul Texas pentru  bonuri de masă, nu primise nici un răspuns încă din luna iulie încoace, informează presa texană, anunţă agenţia Reuters, citată de Evenimentul Zilei.

Faptele s-au petrecut  luni seară, în Laredo. Martorii teribilului incident au povestit că femeia a intrat în sediul serviciilor sociale locale şi a cerut să vorbească cu directorul. La un moment dat, a scos o armă şi a luat ostatic un funcţionar.

S-a închis apoi într-un birou, împreună cu cei doi copii ai săi, un băieţel în vârstă de 10 ani şi o fetiţă de 12 ani. Trupele SWAT au reuşit să evacueze sediul şi i-a eliberat pe cei 12 angajaţi care se aflau în clădire, la momentul respectiv.

Spre seară, în jurul orei 11.45, echipa de negociatori a reuşit să o convingă să-l elibereze pe bărbatul luat ostatic. Câteva minute mai târziu, a întrerupt legătura cu negociatorii şi, înainte ca forţele de ordine să intervină, a tras trei focuri.

Şi-a împuşcat cei doi copii, iar apoi s-a sinucis. A murit pe loc, iar copiii au fost transportaţi, în stare critică, la spital.

A fost demarată o anchetă, iar un reprezentant al serviciilor sociale din oraş a precizat că femeia a depus o cerere pentru tichete de masă în luna iulie, dar a fost refuzată. S-a motivat că cererea era incompletă, iar femeia nu se califica pentru a fi asistată social.