SUA: vânzările online în perioada sărbătorilor au înregistrat cifre record – raport oficial

Acesta a fost cel mai scurt sezon de iarnă din ultimii șase ani, dar cu toate acestea, vânzările online din Statele Unite au atins un nivel record, depășind pe cele ale magazinelor tradiţionale, conform unui raport realizat de Mastercard, difuzat de Reuters.

RomaniaTV.net
26 dec. 2019, 08:12
SUA: vânzările online în perioada sărbătorilor au înregistrat cifre record – raport oficial

Nu mai este o noutate, în perioada sărbătorilor de iarnă vânzările ajung să reprezinte chiar și 40% din vânzările anuale. În SUA, Ziua Recunoștinței marchează, în mod tradițional, începutul perioadei cumpărăturilor. În 2019, această zi a fost pe 28 noiembrie, cu o săptămână mai târziu decât anul trecut. Așa se face că retailerii au avut la dispoziție șase zile mai puțin pentru vânzările de Ziua Recunoștinței și Crăciun.

Vânzările comerţului electronic au reprezentat 14,6% din totalul vânzărilor cu amănuntul şi au urcat cu 18,8%, conform datelor Mastercard, pentru perioada 1 noiembrie – 24 decembrie. În total, vânzările cu amănuntul din sezonul cumpărăturilor, excluzând automobilele, au urcat cu 3,4%.

Ultima oară când sezonul cumpărăturilor de iarnă a fost mai scurt decât în mod obişnuit a fost în 2013, când lanţurile de retail şi companiile de curierat au avut probleme să trimită coletele la timp pentru Crăciun. Între timp, retailerii au făcut investiții serioase pentru a putea livra produsele într-o singură zi, iar efortul a fost substanțial dacă ne gândim că au un concurent serios în Amazon.com.

Datele Mastercard arată că vânzările din magazinele universale au scăzut cu 1,8%, iar cele online au crescut cu 6,9%, ceea ce scoate în evidenţă importanţa comenzilor online.

Federaţia Naţională pentru Retail anticipează că vânzările de sărbători din SUA, calculate pe parcursul a două luni, vor creşte cu 3,8%-4,2%, cu o creştere anuală medie de 3,7% pentru ultimii cinci ani.

 

Citește și:

STUDIU: Peste jumătate dintre români fac cumpărături online în timpul orelor de program