SUBIECTE BACALAUREAT 2015 GEOGRAFIE. BAREME GEOGRAFIE BAC 2015

SUBIECTE BACALAUREAT 2015 GEOGRAFIE, subiecte bac 2015. Vineri, 3 iulie, s-a desfăşurat ultima probă de la Bacalaureat 2015, cea la alegere a profilului. Elevii au putut opta între biologie, geografie, chimie, fizică, anatomie, filosofie, informatică, economie, logică, sociologie şi psihologie. RomaniaTV.net vă prezintă în Subiecte Bacalaureat 2015, conform www.edu.ro.

03 iul. 2015, 08:31
SUBIECTE BACALAUREAT 2015 GEOGRAFIE. BAREME GEOGRAFIE BAC 2015

SUBIECTE BACALAUREAT 2015 GEOGRAFIE

Absolvenţii de liceu au susţinut, vineri, 3 iulie, proba la alegere a profilului, ultima din cadrul examenului de bacalaureat 2015. La proba la alegere a profilului (anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, biologie vegetală şi animală, chimie, economie, fizică, filosofie, geografie, informatică, logica, argumentare şi comunicare, psihologie, sociologie), elevii au s-a desfăşurat între orele 9.00 şi 12.00.

RomaniaTV.net prezintă în timp record subiectele şi baremele de corectare.

Subiectele date la Bacalaureat 2015 la biologie, geografie, chimie, fizică, anatomie, filosofie, informatică, economie, logică, sociologie şi psihologie vor fi publicate pe RomaniaTV.net imediat ce vor fi disponibile.

Rezultatele de la Bacalaureat 2015 se afişează pe 6 iulie, până la ora 12:00, urmând ca în aceeaşi zi să se poată depune contestaţii. Pe 10 iulie se afişează rezultatele finale de la Bacalaureat 2015.

La sesiunea iunie-iulie a Bacalaureat 2015 s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut. Cei mai mulţi dintre candidaţii înscrişi, respectiv 163.462, au absolvit liceul la forma de învăţământ zi, 2.943 au urmat cursurile liceale la seral şi 2.540 la frecvenţă redusă, potrivit Ministerului Educaţiei.

Dintre candidaţii înscrişi la Bacalaureat 2015, 143.949 (76,89%) provin din promoţia curentă. Numărul absolvenţilor de liceu fără bacalaureat din promoţiile anterioare este de aproximativ 340.000, însă doar 24.996 s-au înscris pentru susţinerea examenului din sesiunea iunie-iulie 2015, reprezentând 23,11% din totalul înscrişilor.

Examenul de bacalaureat se va desfăşura doar în sălile în care sunt camere video de supraveghere. Comisiile de bacalaureat judeţene, respectiv cea a municipiului Bucureşti trebuie să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examen, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Comisiile de examen vor verifica, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă, ori în cazul în care există sesizări, verificarea se va face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învăţământ respectivă.

Dacă se constată existenţa unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, comisia de bacalaureat din centrul de examen va luat măsurile necesare, care pot merge până la eliminarea candidaţilor din examen.

Premieră la bacalaureat 2015 – lucrările scrise vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor.

Transportul lucrărilor scrise dintr-un judeţ în cel desemnat şi aducerea lor înapoi, precum şi consemnarea în catalogul electronic a rezultatelor obţinute de candidaţi se fac în conformitate cu procedurile elaborate de Comisia Naţională de Bacalaureat.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare ce ar putea permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceştia nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Liceenii care au facut parte din loturile olimpice ale României au dat, miercuri, 27 mai, proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filosofie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie). Examenul a început la ora 9.00, iar absolvenţii claselor a XII-a au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele din sesiunea specială.

EDU.ro SUBIECTE CHIMIE ORGANICĂ BACALAUREAT 2015, sesiune specială BAC 2015.

EDU.ro SUBIECTE CHIMIE ANORGANICĂ BACALAUREAT 2015, sesiune specială BAC 2015.

EDU.ro BAREM CHIMIE ORGANICĂ BACALAUREAT 2015, sesiune specială BAC 2015.

EDU.ro BAREM CHIMIE ANORGANICĂ BACALAUREAT 2015, sesiune specială BAC 2015.

BAC 2015, sesiune specială. Vezi ce SUBIECTE le-au picat OLIMPICILOR la BIOLOGIE, GEOGRAFIE, FIZICĂ şi CHIMIE

În martie, elevii de clasa a XII-a şi de clasa a XI-a au susţinut simularea la bacalaureat.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a anunţat că ponderea elevilor clasei a XII-a care au obţinut note peste 5 este următoarea: 61,36% la Limba română (procentaj superior celui de anul trecut: 52,80%), 75,49% la Limba maternă (cu aproape 8 procente în plus faţă de 2014 – 67,78%), 52,49% la proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie (procentaj superior faţă de 2014 – 42,51%), respectiv 60,30% la proba la alegere a profilului (cu peste 7 procente în raport 2014 – 53,92%).

REZULTATE SIMULARE BAC 2015. Situaţia notelor peste 5 la clasa a XI-a se prezintă astfel: Limba română – 51,77% (în creştere cu peste 7 procente faţă de 2014 – 44,22%), proba obligatorie a profilului/Matematică sau Istorie – 42,35% (în creştere cu peste 6 procente faţă de anul trecut – 36,32%) şi Limba maternă – 56,97% (în scădere faţă de 2014 – 62,42%).

Rata de participare la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi prezenţi din 148.143 de elevi înscrişi), respectiv 83,31% la clasa a XII-a (147.454 de elevi prezenţi din 177.000 de elevi înscrişi).

Precizăm că elevii clasei a XI-a nu au susţinut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire a disciplinelor nu este similară celei de clasa a XII-a.

REZULTATE SIMULARE BAC 2015. Scopul simulării probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, atât pentru clasa a XI-a, cât şi pentru clasa a XII-a, este, pe de o parte, familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, iar pe de altă parte, ajutorul acordat acestora pentru a conştientiza nivelul de pregătire, înainte de Bacalaureat, şi de a lua măsuri în consecinţă pentru îmbunătăţirea rezultatului final.

La fel ca anul trecut, subiectele au fost unice, la nivel naţional, respectiv diferenţiate, în funcţie de filieră, profil şi specializare, fiind elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în conformitate cu modelele de subiecte publicate încă din luna noiembrie 2014 pe site-ul subiecte2015.edu.ro.

REZULTATE SIMULARE BAC 2015: Anul trecut, peste 50% dintre elevi au obţinut note peste 5

La simularea bacalaureatului de anul trecut, peste 50 la sută din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba română şi la proba la alegere a profilului, în timp ce mai puţin de jumătate – 42,51 la sută – au obţinut note de trecere la proba obligatorie a profilului.

Centralizarea făcută în 2014 de Ministerul Educaţiei Naţonale a arătat că 52,8 la sută din elevii de clasa a XII-a au obţinut note peste cinci la Limba română, 67,78 au luat o notă de trecere la Limba maternă, 42,51 la sută au luat peste cinci la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Isorie) şi 53,92 la sută la proba la alegere a profilului.

La clasa a XI-a, 44,22 la sută dintre elevi au luat peste cinci la proba de Limba română, 62,42 la proba pentru Limba maternă, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) – 36,32 la sută.

CALENDAR BAC 2015 SESIUNEA AUGUST-SEPTEMBRIE

  • 13–17 iulie 2015 Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
  • 17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 17-18 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 18-19 august 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 20-21 august 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
  • 24 august 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
  • 25 august 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
  • 26 august 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
  • 28 august 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
  • 31 august 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 1-2 septembrie 2015 Rezolvarea contestaţiilor
  • 3 septembrie 2015 Afişarea rezultatelor finale

Citeşte şi: BACALAUREAT 2015 EDU.RO: Cât te costă dacă pici şi BAC 2015