SUBIECTE BACALAUREAT 2018. Vezi cum arată cerinţele la GEOGRAFIE, potrivit EDU.RO

SUBIECTE BACALAUREAT 2018. Emoţii mari pentru absolvenţii de liceu care susţin joi ultima probă a examenului de bacalaureat. Elevii de la real dau examen la biologie, fizică, informatică sau chimie, iar cei de la uman la geografie, psihologie, filosofie sau economie.

28 iun. 2018, 04:14
SUBIECTE BACALAUREAT 2018. Vezi cum arată cerinţele la GEOGRAFIE, potrivit EDU.RO

UPDATE Candidaţii la Geografie au avut de comparat  Irlanda cu Grecia. De asemenea, au trebuit să compare grupa munţilor Retezat-Godeanu cu Subcarpaţii Getici. La Subiectul al III-lea au avut de scris despre Franţa (trei râuri, trei oraşe şi două ţări vecine-membre UE). 

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2018.

Probele scrise ale examenului de bacalaureat au început, luni, cu testul de Limba şi literatura română. VEZI ŞI: BAREME ROMANA BAC 2018 EDU.RO: Cum se rezolvau subiectele de la prima probă a bacalaureatului

Marţi, 26 iunie, s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă: maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi  italiană. Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

Ultima probă scrisă din această sesiune – cea la alegere a profilului şi specializării – E)d) – este programată joi. Elevii de la real au avut de ales între biologie, fizică, informatică sau chimie, iar cei de la uman între geografie, psihologie, filosofie sau economie.

Ministerul Educaţiei a publicat modelele de subiecte pentru toate probele scrise. La proba de geografie, elevii au la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cele trei subiecte. Fiecare subiecte este notat cu 30 de puncte.
 

Vezi şi: Reacţia Ministerului Educaţiei după ce s-a zvonit că subiectele de la limba română ar fi apărut pe internet înainte de examen

Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 candidaţi din promoţiile anterioare), a anunţat Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

• susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

• susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;

• obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

SUBIECTE ROMANA BAC 2018 EDU.RO: Scandal imens după prima probă de la Bacalaureat

În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

În premieră, probele orale ale examenului de bacalaureat au fost susţinute de elevi în luna februarie.