SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2019. Ce au primit elevii la simulare, proba la alegere, conform EDU.RO

Simularea examenului de bacalaureat a continuat joi cu proba la alegere a profilului şi specializării, susţinută doar de elevii claselor a XII-a.

21 mart. 2019, 12:48
SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2019. Ce au primit elevii la simulare, proba la alegere, conform EDU.RO

SUBIECTE GEOGRAFIE BACALAUREAT 2019. Probele au început la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, au fost distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Baremele in functie de care vor fi corectate lucrarile liceenilor vor fi publicate de catre Centrul National de Evaluare si Examinare, care da asigurari ca evaluarea si notarea vor fi obiective. „In situatia in care nu sunt suficienti profesori de specialitate intr-o unitate de invatamant, exista si posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte scoli”, mai arata institutia. 
 
De asemenea, e important de retinut ca notele obtinute de elevi la simularile din aceasta perioada nu pot fi contestate, insa ele pot fi trecute in catalog, strict in baza unei cereri scrise, depusa fie de elev, fie de parintii acestuia. Totodata, rezultatele vor fi analizate de fiecare unitate de invatamant in parte, prin discutii individuale sau prin dezbateri la nivelul clasei ori in sedinte cu parintii sau la nivelul consiliul profesoral. Discutiile sunt necesare pentru ca elevii sa-si poata imbunatati performantele scolare, transmit autoritatile

Rezultatele vor fi comunicate pe data de 29 martie. Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora.