SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018. Elevii au PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI

SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018. Emoţii mari pentru elevii care susţin examen la matematică sau istorie. 

21 aug. 2018, 08:20
SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018. Elevii au PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI

SUBIECTE ISTORIE BACALAUREAT 2018 sesiunea august – septembrie. Absolvenții de clasa a XII-a din cadrul profilului UMAN au susținut miercuri cea de-a doua proba scrisă din cadrul examenului de BACALAUREAT 2018 la ISTORIE.

BAREME ISTORIE BACALAUREAT 2018 sesiunea august-septembrie

 

Peste 45.000 de candidaţi s-au înscris la probele celei de-a doua sesiuni (august – septembrie) a examenului de Bacalaureat 2018. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidaţi sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 provin din promoţiile anterioare, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Miercuri (22 august) a avut loc proba obligatorie a profilului, respectiv testările la Matematică sau Istorie. 

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 20 – 23 august, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 24 august, între orele 8:00 -14:00.

Vezi aici: SUBIECTE şi BAREM BACALAUREAT ISTORIE 2018. Ce le-a picat elevilor la prima sesiune

Vezi AICI MODELE de SUBIECTE BACALAUREAT 2018 la Istorie

Probele orale încep din 24 august, iar afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 1 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie.

Rezultatele la BACALAUREAT 2018 (după contestații) pentru prima sesiune au fost publicate au arătat că 132 de absolvenţi au promovat bacalaureatul cu media 10 după afişarea rezultatelor finale la Bacalaureat 2018, faţă de 104 cât au fost anunţate iniţial.

Rata de promovare (după soluționarea contestațiilor) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2017-2018 și au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 74,7%, în creștere cu 2% față de rata inițială (72,7%). Rata generală de promovare, incluzând și absolvenții din promoțiile anterioare, este de 69,7% (în creștere de la 67,7%.), anunţă Ministerul Educaţiei.

Astfel, au promovat BACALAUREATUL 86.162 de candidaţi dintr-un total de 123.619 candidaţi prezenţi.

În total, au fost depuse 44.401 contestaţii. În medie, după reevaluarea lucrărilor contestate, notele au fost modificate cu până la 0,5 puncte. Astfel, în cele mai multe dintre cazuri (peste 35%), notele au crescut cu până la 0,5 puncte. În aproximativ 20% dintre cazuri, după contestații, notele au scăzut cu până la 0,5 puncte.

Din totalul celor 136.866 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 123.619 candidaţi. Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 117 candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului, se mai arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Nota minimă de promovare pentru fiecare disciplină este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.