SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2018 clasa a IV-a edu.ro: Ce dificultate au avut testele

Publicat: Marţi, 15 Mai 2018 15:03 // Actualizat: Miercuri, 16 Mai 2018 15:48 // Sursa: romaniatv.net

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2018 clasa a IV-a edu.ro: Testările au continuat miercuri, 16 mai, cu proba de Matematică, iar joi, 17 mai, se va desfășura evaluarea la Limba maternă.

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2018 clasa a IV-a edu.ro: Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, ci le vor fi comunicate părinților pentru a ști care este nivelul de cunoştinţe al copilului, la finalul învățământului primar.

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2018 clasa a IV-a edu.ro: 

Obiectivul evaluării este de a vedea în ce măsură elevii de clasa a IV-a cunosc, la finalul ciclului primar, elementele de bază prevăzute de curriculumul școlar la Română și la Matematică. Pe de altă parte, părinții află astfel dacă sunt probleme de învățare la copil și cum le pot remedia pe durata vacanței de vară.

Pentru copil, această testare este și o modalitate de a simula în siguranță condițiile unui examen. Evaluările de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a nu se trec în catalog, au fost introduse prin Legea educației din 2011 și sunt organizate la nivel național din 2014. Până la introducerea acestor testări, primul moment în care elevii se confruntau cu condițiile unui examen național, cu subiecte făcute de altcineva decât profesorii de la clasă și cu o evaluare standardizată era abia la finalul clasei a VIII-a, când susțineau chiar examenele de Evaluare Națională.

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a IV-a:

16 mai: Matematică

17 mai: Limba maternă

Marţi s-a desfăşurat proba la română.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7274
RON
17 Aug
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H