SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2019 CLASA A IV-A. Ce au avut de rezolvat elevii

Elevii de clasa a IV-a au susţinut miercuri evaluarea naţională, proba la matematică. Subiectele au fost concepute de Ministerul Educației, iar elevii au avut 60 de minute la dispoziție pentru a le rezolva. Scopul testării este de a verifica dacă elevii și-au însușit elementele prevăzute de curriculum pentru final de ciclu primar.

14 mai 2019, 19:30
SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2019 CLASA A IV-A. Ce au avut de rezolvat elevii

Evaluarea națională de la finalul clasei a IV-a este formată din două probe: limba română și matematică.

VEZI AICI SUBIECTELE

Descarcă Subiectele de astăzi de la Matematică – Evaluarea națională la clasa a IV-a 2019


Evaluarea Națională la clasa a IV-a se desfășoară în timpul orelor de curs, în funcție de programul fiecărei școli, stabilește metodologia, care a rămas neschimbată din 2016.

Evaluarea la clasa a IV-a va fi administrată de către un profesor care nu predă la clasa respectivă, asistat de un al doilea cadru didactic de asemenea fără ore de predare la copiii pe care îi supraveghează.

Copiii vor da testarea în clasa în care învață de obicei, așezați în bănci așa cum obișnuiesc în rutina școlară. Profesorii le vor distribui elevilor testul, pe care copiii își vor scrie numele, prenumele și numele școlii.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019 CLASA A IV-A: Cât de grele au fost testele

Profesorii asistenți nu au voie să le ofere elevilor indicații despre rezolvarea subiectelor, să facă modificări ale testelor sau completări ale rezolvărilor testelor.

La încheierea celor 60 de minute de evaluare, profesorul care administrează testul recuperează foile de evaluare de la elevi și le predau, pe bază de proces-verbal, președintelui comisiei, care este directorul sau directorul adjunct.

Testele de la evaluarea națională la clasa a IV-a se evaluează în cadrul școlii, de către profesorii din respectiva unitate școlară. Fiecare lucrare a elevilor de clasa a IV-a este evaluată de către două cadre didactice, dintre care unul este învățătorul de la clasă.

SUBIECTE Evaluarea Naţională la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a: cum arată structura subiectelor

„Pentru a facilita analiza rezultatelor și comunicarea acestora către elevi și părinți/reprezentanți legali ai elevului, în timpul evaluării testelor, profesorii evaluatori pot face pe acestea sublinieri sau mențiuni”, se arată în metodologie.

Profesorii trebuie să termine corectarea testelor „în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă”.

Rezultatele individuale de la evaluarea națională la clasa a IV-a nu se trec în catalog, nu se afișează și nu se comuncă public. Învățătoarele comuncă părinților rezultatele, precum și planurile individualizate de învățare, dacă este cazul.