SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Ce au primit olimpicii la sesiunea specială UPDATE BAREME ROMANA EVALUARE NAŢIONALĂ

SUBIECTE ROMANĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Olimpicii care au terminat cele opt clase au intrat în focurile Evaluării Naţionale. Sesiunea specială are loc în București, la Școala Gimnazială "Tudor Arghezi". Prima probă scrisă a avut loc, marţi, 13 iunie, RomaniaTV.net vă prezintă subiectele şi baremele la română.
Roxana Gagiu
13 iun. 2017, 04:40
SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Ce au primit olimpicii la sesiunea specială UPDATE BAREME ROMANA EVALUARE NAŢIONALĂ

SUBIECTE ROMANĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Peste 250 de elevi s-au înscris în vederea participării la sesiunea specială a examenului național de Bacalaureat, respectiv a Evaluării Naționale la clasa a VIII-a (EN VIII). Cele două sesiuni sunt organizate pentru componenții loturilor olimpice care vor reprezenta România, în lunile iunie și iulie, în competițiile internaționale pe discipline și în concursurile sportive, dar și pentru absolvenții de liceu care vor susține examen de admitere la universităţile din străinătate.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, SESIUNE SPECIALĂ

BAREME ROMANA EVALUARE NAŢIONALĂ 2017, SESIUNE SPECIALĂ

Sesiunea specială a Evaluării Naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura între 13 și 16 iunie la Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală, fiind înscriși 34 de elevi.

Luni, 12 iunie, a avut loc înscrierea elevilor, iar prima probă scrisă, la Limba Română, va avea loc marţi, 13 iunie. Examenul va începe la ora 09:00 şi va dura 3 ore.

Vezi aici: MODELE SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2017

Vezi aici: BAREM SUBIECTE LIMBA ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ 2017

Subiectele la ROMÂNĂ şi baremele de corectare se vor publica pe RomaniaTV.net şi pe EDU.ro pe 13 iunie, în jurul orei 15.00.

Calendarul desfăşurării probelor, toate scrise, are următoarea formulă: 13 iunie – limba şi literatura română, 14 iunie – matematică, 15 iunie – limba şi literatura maternă.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 15 iunie (până la ora 18:00) și este urmată de depunerea contestaţiilor în aceeași zi (18:00 – 20:00).

Vineri, 16 iunie, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi afişate rezultatele finale.

Restul absolvenţilor clasei a VIII-a încep examenele Evaluării Naţionale pe 19 iunie. Prima probă este la limba română, urmată pe 21 iunie la matematică.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2017. Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativa a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul sa susțină EN fără taxă.

Media obținută la EN VIII este un criteriu decisiv pentru admiterea în învățământul liceal.

CALENDARUL de desfăşurare a evaluării naţionale pentru absolvenții clasei a VIII – a

  • 7 – 9 iunie 2017 Înscrierea la evaluarea naţională
  • 9 iunie 201 7 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII – a
  • 19 iunie 2017 Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2017 Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 201 7 Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 26 iunie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16)
  • 26 iunie 2017 Depunerea contestaţiilor (orele 16 – 20)
  • 27 – 29 iunie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
  • 30 iunie 2017 Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori, după ce este verificată concordana cu borderourile individuale, și se semnează de aceștia.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidați lor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Nota finală se trece pe lucrare, în prezența profesorilor evaluatori, de către președintele comisiei. Președintele comisiei calculează nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire și semnează.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei.

Nota rezultată în urma reevaluării este nota care se trece pe lucrare și reprezintă nota finală. Sub notă semnează cei patru evaluatori și președintele comisiei. Numărul pachetului și numărul de ordine al lucrărilor care necesită a treia evaluare sunt consemnate într-un proces-verbal, semnat de cei amintiți anterior.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2017

51,47% dintre elevii prezenți la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale au obținut medii mai mari sau egale cu cinci, procent net superior celui înregistrat anul trecut (30,58%), a anunțat, vineri, Ministerul Educației Naționale.

În urma centralizării datelor, a reieșit că, în ceea ce privește simularea examenului de Bacalaureat, ponderea elevilor de clasa a XII-a cu medii care le asigură promovarea (6 și peste 6) este de 38,23%, rezultatul fiind aproape la același nivel cu cel de anul trecut (38,39%).

Mai exact, la simularea Evaluării Naționale, 81.262 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu cinci, ceea ce reprezintă 51,47% dintre elevii prezenți.

Pe tranșe de medii, se înregistrează următoarea situație statistică: 21.890 de medii între 5 și 5,99; 20.352 de medii între 6 și 6,99; 17.452 de medii între 7 și 7,99; 14.982 de medii între 8 și 8,99; 6.572 de medii între 9 și 9,99; 14 medii de 10.

Procente semnificative (peste 60%) ale mediilor mai mari sau egale cu 5 s-au consemnat în județele Brăila (60,9%), Cluj (62,5%) și în Capitală (69,8%).

În ceea ce privește disciplinele de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 a fost de 65,8% la Limba și literatura română (în creștere față de anul trecut — 60,54%), respectiv de 40% la Matematică (de asemenea, peste cel din 2016, când s-a situat la 32,60%).

La proba de Limba și literatura maternă, 75,2% din elevii prezenți au primit note peste 5 (procent în ușoară scădere comparativ cu anul anterior — 76,69%).
Ratele de participare pe discipline au fost de peste 92%, iar trei elevi au fost eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Exit Poll, ora 15.00 – Alegeri Prezidențiale 2025, turul 1. Rezultate surpriză în numărătoarea CURS, AVANGARDE și ARA. Update
Capital.ro
Doliu în muzica populară din România. Ionuț Dolănescu a dat vestea: Azi ne a părăsit...
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Secretul câștigătorului la Loto. A luat 10 milioane de euro, dar trăiește la fel
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am mai pierdut un mare actor. Se sting legendele micului ecran. I-a fermecat pe români în anii 80 și 90
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Pensiile care se dublează începând din luna mai. Românii care vor primi bani retroactiv
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan