SUBIECTE ROMÂNĂ la simulare BAC 2019. Protestul #foaiagoală continuă şi la simulările de BACALAUREAT 2019

Simularea examenelor de Bacalaureat a început luni dimineaţă cu testarea elevilor de clasele a XI-a și a XII-a la Limba și literatura română. Preşedintele consiliului elevilor, Petru Apostoaia, spune că protestul #foaiagoală va continua şi la simulările la Bacalaureat 2019. Prin acest gest, elevii vor să atragă atenția ministerului Educaţiei cu privire la problemele din sistemul de învățământ. 

RomaniaTV.net
18 mart. 2019, 06:55

SIMULARE BAC 2019 EDU.RO. Subiecte romana bacalaureat 2019. Ce cerinţe au primit elevii

Elevii anunţă proteste #foaiagoală și la simularea examenelor de Bacalaureat 2019. „Cu siguranță voi da și eu foaia goală sau voi scrie ce mă deranjează la sistemul de învățământ”, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Național al Elevilor, Petru Apostoaia. Acesta a precizat că au primit semnale de susținere din partea multor directori, profesori și chiar inspectori.

SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2019. Cum arată cerinţele la prima probă scrisă

Simularea examenelor de Bacalaureat a început luni dimineaţă cu testarea elevilor de clasele a XI-a și a XII-a la Limba și literatura română. 

Subiectele la română au fost elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), iar potrivit structurii modelelor propuse pentru simularea BAC 2019, elevii vor avea, printre cerințe, de redactat un text argumentativ sau un eseu dintr-o operă studiată.

Simulare Bac 2019 Subiecte Română. Pentru proba scrisă la limba română, elevii trebuie să studieze în mod aprofundat cel puţin numărul minim de texte prevăzute în programa şcolară, aparţinând autorilor canonici sau prozei narative, poeziei sau dramaturgiei româneşti despre care să poată redacta un eseu structurat, un eseu liber sau un eseu argumentativ, în care să aplice conceptele de istorie şi teorie literară.
Programa pentru bacalaureat 2019 arată că autorii din care pot primi elevii subiectele sunt: Mihai Eminescu, Ion Creangă, I.L. Caragiale, Titu Maiorescu, Ioan Slavici, G. Bacovia, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Mihail Sadoveanu, Liviu Rebreanu, Camil Petrescu, G. Călinescu, E. Lovinescu, Marin Preda, Nichita Stănescu, Marin Sorescu. De asemenea, textele literare la prima vedere pe care le primesc elevii la Simulare Bac 2019 pot aparţine atât autorilor canonici, cât şi altor autori studiaţi.