SUBIECTE şi BAREME ROMANA BACALAUREAT 2017. Află cum trebuia să rezolvi subiectele la română

SUBIECTE şi BAREME ROMANA BACALAUREAT 2017. Absolvenții de clasa a XII-a au susţinut, luni, examenul de Bacalaureat la limba şi literatura română.

21 aug. 2017, 10:01
SUBIECTE şi BAREME ROMANA BACALAUREAT 2017. Află cum trebuia să rezolvi subiectele la română

SUBIECTE şi BAREME ROMANA BACALAUREAT 2017. Pe edu.ro au fost publicate atât subiectele de la proba de limba și literatura română, cât și baremele, atât pentru proba de real, cât și pentru cea de uman.

VEZI AICI CE SUBIECTE S-AU DAT ŞI CUM TREBUIA SĂ LE REZOLVI

La filiera teoretică – Profilul umanist; Filiera vocaţională – Profilul pedagogic, la primul subiect, elevilor le-a picat poezia „Miraj” de Al. Philippide, la subiectul al II-lea, un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre necesitatea cunoașterii unor limbi străine în dezvoltarea personală, iar la subiectul al III-lea, aceştia aveau de redactat un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezintr tema şi viziunea despre lume dintr-un text narativ aparținând lui G. Călinescu sau lui Mihail Sadoveanu.

La filiera teoretică – Profilul real; Filiera tehnologică; Filiera vocaţională – Toate profilurile (cu excepţia profilului pedagogic), la primul subiect, elevilor le-a picat poezia „Elegie” de Ion Pillat, la subiectul al II-lea, un text de tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre importanța toleranței în relaţia de prietenie, iar la subiectul al III-lea, aceştia aveau de redactat un un eseu de 600 – 900 de cuvinte în care să prezinţi tema şi viziunea despre lume
dintr-un text narativ aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui Camil Petrescu.

SUBIECTE ROMANA BAC 2017 EDU.RO: Tot ce trebuie să ştii despre BACALAUREAT 2017, sesiunea de toamnă

CALENDARUL examenului de Bacalaureat 2017 Sesiunea august-septembrie 2017

Conform calendarului, pe 23 august, va avea loc de proba obligatorie de profil, iar pe 24 august, absolvenţii de liceu vor susţine proba la alegere, în funcţie de profil şi specializare.

Pe 25 şi pe 28 august are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B.

În 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar în 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

SUBIECTE şi BAREME ROMANA BACALAUREAT 2017. Afişarea primelor rezultate va avea loc în 1 septembrie, până la ora 16,00, iar elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii, între orele 16:00 -20:00.

Între 2 şi 5 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Anul trecut, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat a fost de 24%, un rezultat apropiat cu cel din anul 2015, când promovabilitatea a fost de 24,1%.

EDU.RO BACALAUREAT 2017: Calendar bac 2017, sesiunea de toamnă, ce trebuie să ştie elevii. Luni, proba scrisă la română