Subprefectul de Sălaj a demisionat după ce a provocat un accident pe fondul consumului de alcool

Subprefectul de Sălaj, Alexandru Vegh, și-a depus marți demisia din funcție, după ce pe numele său a fost deschis dosar penal, ca urmare a unui accident rutier pe care l-a produs, duminică 30 august, pe fondul consumului de alcool.

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 07:51
Subprefectul de Sălaj a demisionat după ce a provocat un accident pe fondul consumului de alcool

În data de 30 august, în jurul orelor 13.34, lucrătorii din cadrul Biroului Rutier Zalău, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe Strada Simion Oros din municipiul Zalău a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. În urma deplasării la faţa locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, un autoturism a intrat într-o balustradă metalică de pe partea dreaptă a sensului de mers. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Citeşte şi Noi imagini spectaculoase cu accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode (VIDEO)

În urma accidentului, pe numele subprefectului de Sălaj, Alexandru Vegh, a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Conducătorul auto a fost identificat la faţa locului şi testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la UPU-SMURD Zalău pentru prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, au precizat reprezentanții Poliției.

În vârstă de 55 de ani, Alexandru Vegh a ocupat mai multe funcţii de demnitate publică. După ce a fost subprefect al judeţului în perioada 2004-2009, acesta a fost prefect timp de doi ani, între 2010 şi 2012. La alegerile generale din 2012 a fost ales senator, pentru un mandat de patru ani, pe listele UDMR. În anul 2017 a fost numit, din nou, subprefect, funcţie pe care a ocupat-o până în prezent, potrivit stirileprotv.ro.