Substanţe dopante cu grad de mare risc, descoperite de poliţiştii de frontieră din Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au confiscat aproape 30.000 de comprimate şi 20 de fiole cu substanţe dopante cu grad de mare risc, pe care doi cetăţeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în ţară.

RomaniaTV.net
21 mart. 2019, 10:44
Substanţe dopante cu grad de mare risc, descoperite de poliţiştii de frontieră din Giurgiu

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, acţiuni în urma cărora au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport, printre care şi două autocamioane care transportau colete, în regim de curierat, din Bulgaria pentru România, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele marfă ale celor două autocamioane, mai multe cutii care conţineau 29.850 de comprimate şi 20 de fiole, ce aveau ca substanţe active Tamoxifen, Trenbolon şi Testosteron, acestea aflându-se pe lista substanţelor dopante cu grad mare de risc, prevăzută în Legea 104/2008.

La cercetări, şoferii au declarat că sunt angajaţii unor firme de curierat din Bulgaria, transportau coletele şi nu aveau cunoştinţă despre conţinutul acestora.

Produsele farmaceutice, în valoare de 121.000 lei, au fost confiscate, iar cetăţenii bulgari au fost sancţionaţi contravenţional.