Subvenţii APIA 2021. Veşti bune pentru crescătorii de animale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început să plătească subvenţiile fermierilor pentru creşterea animalelor. Plăţile se fac prin centrele judeţene.

08 dec. 2021, 15:49
Subvenţii APIA 2021. Veşti bune pentru crescătorii de animale
Subvenţii APIA 2021. Veşti bune pentru crescătorii de animale

Subvenşii APIA 2021. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că face plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor.

Subvenţii APIA 2021. Se dau bani de la stat

Citeşte şi Ciobanul Ghiţă şi-a reclamat mai mulţi colegi la DNA că ar fi obţinut certificate false pentru subvenţiile APIA

”Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin centrele judeţene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru diferenţele cererilor aferente lunii iunie  şi trimestrul al II-lea 2021, luna iulie 2021, luna august 2021 şi a cererilor aferente lunii septembrie şi trimestrul al III-lea 2021”, anunţă APIA.

Suma totală autorizată la plată  este de 3.461.675,24 lei şi se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 105 fermieri care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare.

Citeşte şi Subvențiile noi pentru fermieri. Câţi bani vor primi de la stat cei care cresc oi şi capre

Potrivit unui document publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, crescătorii de ovine și caprine ar urma să primească subvenţii de 13,7 euro/cap de animal.

Ministerul Agriculturii estimează că în jur de 4.000.000 de animale vor intra la plata acestui sprijin, astfel că suma totală necesară pentru plata SCZ la oi și capre ar fi de 54,8 milioane de euro, scrie agro-tv.ro.

Citeşte şi: Ministrul Economiei: Am deblocat bugetele operatorilor din industria de apărare. Pană la sfârşitul anului, oamenii îşi vor primi banii de salarii