Suc de roşii – reţetă importantă pentru cei ce vor să slăbească sau care au probleme de inimă sau cu colesterolul

Sucul de roșii conține multe vitamine și minerale importante pentru organism. O cană de suc de roșii acoperă mare parte din necesarul zilnic de vitamina C și o pătrime din necesarul de vitamina A sub formă de alfa și beta-carotenoizi.

03 iul. 2022, 10:30
Suc de roşii – reţetă importantă pentru cei ce vor să slăbească sau care au probleme de inimă sau cu colesterolul

Roşiile sunt una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii, doar 18 calorii la 100 g. Sunt o sursa excelenta de antioxidanti, fibre, minerale si vitamine. Datorita acestor proprietăţi, roşiile sunt recomandate în curele de slăbit. Sucul de roşii este indicat şi în cazul persoanelor care au probleme cu colesterolul, respectiv probleme cu inima.

Roşiile conţin aproximativ 95% apă. Celelalte ingrediente de 5% sunt în principal carbohidrați și fibre.

Roșiile proaspete au un conținut scăzut de carbohidrați. Conținutul de carbohidrați constă în principal din zaharuri simple și fibre insolubile.

De asemenea, conţin potasiu, un mineral benefic pentru controlul tensiunii arteriale și prevenirea bolilor de inimă.  Vitamina K1 este de asemenea prezentă în roşie. Are rol important în coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor.

Roşiile conţin şi Vitamina B9, importantă pentru creșterea normală a țesuturilor și funcția celulară.

Din roşii proaspăt stoarse se prepara sucuri care pot fi băute ca atare sau sucul poate fi folosit în preparea cocktailurilor, gen Bloody Mary.

Citeşte şi: Ciorbiţă de roşii. Reţeta delicioasă pentru verile caniculare

 

Cum se prepară suc de roşii rapid

Roşiile coapte, prospete, se spală, se taie în bucăţi şi se pun într-o cratiţă la fiert, la foc tare. După câteva clocote, compoziţia se pune în blender şi se mărunţeşte până se transformă într-o pastă. Sucul de roşii rezultat poate fi consumat ca atare sau adăugat în ciorbe sau alte preparate.

Citeşte şi: Dieta cu supă de roșii – Scapi de trei kilograme în doar o săptămână. Iată cum ar trebui să arate meniul pentru fiecare zi

 

Suc de roşii Gazpacho 

Inspirat din reţeta de supă spaniolă cu acelaşi nume, Suc de roşii Gazpacho se prepară foarte uşor. Ai nevoie de o jumătate de ardei iute roşu proaspăt curăţat de seminte, 800 g de roşii, jumătate de castravete, un ardei gras roşu tăiat bucati si fără seminte, o tulpina de apio (telina), un fir de ceapă verde, o legatura de patrunjel, zeama de la o lime.

Legumele curatate si spalate se mixeaza intr-un blender până când compoziţia se omogenizează. Adaugă zeama de lime şi sare după gust si mixeaza iar.

Toarnă Suc de roşii Gazpacho în pahare si adaugă gheaţă. De decor poţi pune frunze curatate si spalate de patrunjel.