Succes pentru MANUALELE DIGITALE. 20.000 de accesări doar în prima zi

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat joi că noile manuale pentru clasele I și a II-a sunt parte a unui proces de modernizare a şcolii româneşti, proces care a fost amânat "nepermis de mult".

16 oct. 2014, 16:56
Succes pentru MANUALELE DIGITALE. 20.000 de accesări doar în prima zi

„După mai bine de 10 ani de la elaborarea ultimelor manuale pentru clasele primare, elevii claselor I şi a II-a au astăzi la dispoziţie manuale noi. Prea mult timp, nepermis de mult, acest proces de înnoire şi modernizare a programelor şi a manualelor a fost amânat! Iată că, acum, elevii au manuale noi, inclusiv în format digital. Acestea răspund nevoilor unui act educaţional specific societăţii secolului al XXI-lea şi pot fi accesate gratuit pe site-ul www.manuale.edu.ro„, a precizat ministrul.

Ministrul Pricopie a precizat că manualele digitale se bazeaza pe ideea de interdisciplinaritate și că, în prima zi de la lansarea lor, platforma www.manuale.edu.ro a înregistrat aproximativ 20.000 de accesări.

„Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate şi se axează pe ideea de interdisciplinaritate. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care interesul faţă de noile instrumente didactice este foarte mare”, a explicat Pricopie.

Remus Pricopie susține că Ministerul Educației dorește să facă ordine pe piața manualelor și că acest proces de înnoire a programelor școlare și a manualelor va continua cu ceilalți ani de studiu.

CITEŞTE ŞI Veste bună pentru şcolari: MANUALELE DIGITALE sunt disponibile pe EDU.RO. DESCARCĂ DE AICI

„În urmă cu doi ani, am pornit acest demers prin care dorim să facem ordine pe piaţa manualelor, să introducem mai multă rigoare şi să creştem calitatea. Astăzi vedem primele rezultate. Ele sunt pozitive şi ne motivează să mergem mai departe. MEN a iniţiat deja procedurile pentru revizuirea programelor şi apoi a manualelor pentru clasele a III-a şi a IV-a. Acest proces de modernizare a şcolii româneşti va continua, gradual, cu toate celelalte cicluri de învăţământ.”