Veste bună pentru şcolari: MANUALELE DIGITALE sunt disponibile pe EDU.RO. DESCARCĂ DE AICI

Publicat: Miercuri, 15 Octombrie 2014 13:02 // Actualizat: Miercuri, 15 Octombrie 2014 13:43 // Sursa: romaniatv.net

MANUALE DIGITAlE. Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a semnat luni, 13 octombrie, ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale destinate disciplinelor din clasele I şi a II-a, câştigătoare ale licitaţiei organizate de MEN. Este vorba despre manualele la disciplinele „Matematica şi exploarea mediului" pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba română", clasa a II-a, „Comunicare în limba modernă - Limba engleză” pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba maternă maghiară”, clasa I şi „Comunicare în limba română pentru minorităţi”, clasa I.

Foto: lideruldeopinie.ro

MANUALE DIGITAlE. De miercuri, 15 octombrie, cadrele didactice, elevii, părinţii şi publicul larg pot accesa gratuit noile manuale pentru clasele I şi a II-a, în format digital, intrând pe site-ul manuale.edu.ro. Astfel, cadrele didactice pot folosi deja la clasă manualele digitale disponibile. Până la achiziţionarea pachetului manual print - manual digital, ele pot fi consultate pe platforma pusă la dispoziţie de MEN.

În perioada 16 - 22 octombrie, cadrele didactice din învăţământul primar vor alege din oferta existentă, manualele adecvate nivelului de pregătire a clasei. Comenzile pentru manualele în format print şi digital vor fi făcute de către şcoli și transmise inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). La finalul procesului de centralizare a cererilor, CNEE va încheia contracte cu ofertanţii care au câştigat licitaţia, în vederea achiziţionării manualelor solicitate de către unităţile de învăţământ. Editurile vor tipări şi distribui manualele către inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti.

MANUALELE DIGITALE POTI FI GĂSITE AICI. manuale.edu.ro

Noile manuale sunt parte a unui proces de modernizare a educaţiei, de adaptare a ei la realităţile societăţii contemporane. Procesul de actualizare și modernizare a manualelor se desfășoară în paralel cu revizuirea programelor şcolare pentru învăţământul preuniversitar. Manualele pentru clasele I şi a II-a sunt, aşadar, o consecinţă firească a aplicării noului curriculum.

Vezi noile MANUALE DIGITALE şi print pentru clasele I si a II-a. Descarcă aici CĂRŢILE pentru anul 2014-2015

Noile manuale au şi o componentă digitală, însă varianta digitală nu înlocuieşte manualul tipărit. Cele două variante ale manualelor (print şi digital) funcţionează în paralel. Introducerea formatului digital este un pas în plus pe care MEN îl face pentru adaptarea învăţământului românesc la tendinţa mondială de utilizare a tehnologiei informaţiei în procesul de predare - învăţare. Manualele digitale au un grad mai mare de interactivitate, sporind gradul de interes al elevilor şi contribuind la creşterea calităţii şi performanţelor actului educaţional. Un alt avantaj al noilor manuale este că acestea prezintă mai multă rigoare în privinţa calităţii conţinutului. Viabilitatea manualelor este de patru ani şcolari, cu posibilitatea de extindere pentru încă doi ani şcolari, cu condiţia reevaluării lor. Manualele şcolare sunt supuse unui proces periodic de analiză, pe durata valabilităţii acestora.

În ceea ce priveşte lotul de manuale pentru disciplina „Comunicare în limba română", clasa I, contestat de către unii ofertanţi participanţi la licitaţie, MEN aşteaptă decizia Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor.


loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
15 oct 19:01
...aprobarea noilor manuale destinate disciplinelor din clasele I şi a II-a, câştigătoare ale licitaţiei organizate de MEN. Citește mai departe…

...
15 oct 18:40
Răspunde | Votează email 0 email
Nelutu
Cretinii de la Ministerul educatiei au uitat ca au invatat de pe abecedare?Ce se urmareste,indobitocirea copiilor ca sa nu stie cum sa rasfoiasca o carte si,cel mai important,sa nu stie sa scrie?
15 oct 16:16
Răspunde | Votează email 0 email
suzana
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
15 oct 14:58
...manual print – manual digital, ele pot fi consultate pe platforma pusă la dispoziţie de MEN. Cititi mai multe pe www.romaniatv.net . ...
15 oct 13:34
...privind aprobarea noilor manuale destinate disciplinelor din clasele I şi a II-a, câştigătoare ale licitaţiei …read more ...
1
EUR
4.7582
RON
14 Oct
noapte 10 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H