Suceava intră în scenariul roşu, dar şcolile vor rămâne deschise. Măsurile restrictive luate de autorităţi

Autoritățile județene au hotărât ca municipiul Suceava și comunele Ipotești, Dornești și Ilișești să intre în scenariul roșu. Astfel, toate restaurantele, cafenelele, cazinourile și instituțiile culturale vor fi închise începând de marți. De asemenea, școlile din oraș vor rămâne deschise de la instituirea restricțiilor.

RomaniaTV.net
01 nov. 2020, 15:51
Suceava intră în scenariul roşu, dar şcolile vor rămâne deschise. Măsurile restrictive luate de autorităţi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a venit duminică cu o serie de măsuri după ce în cele patru comunități a fost depășit pragul de trei persoane infectate la mia de locuitori.

Totodată, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate spațiile publice. În cele trei comune se vor închide și școlile, cursurile urmând să se facă doar online. În municipiul Suceava, însă, decizia privind cursurile școlare va fi luată luni.

„În ceea ce privește unitățile de învățământ din municipiul Suceava, ele vor funcționa luni, 02.11.2020, potrivit scenariului aprobat prin Hotărârea CJSU nr. 58/30.10.2020, urmând a fi analizate propunerile consiliilor de administrație ale tuturor unităților de învățământ în cadrul unei ședințe extraordinare a comitetului județean, ce se va desfășura luni, 02.11.2020, ora 14”, au stabilit membrii Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență.

Primarul a solicitat sucevenilor să păstreze distanțarea fizică și regulie minime de igienă. „Să facem tot ce putem să revenim la scenariul galben, să facem tot posibilul să limităm numărul de îmbolnăviri”, a transmis Ion Lungu care a reamintit că în primăvară sucevenii au demonstrat acest lucru.

Citește și: Incidenţa cazurilor COVID-19 la 31 octombrie. Scenariu ROŞU în 9 judeţe şi în Bucureşti, două se apropie de incidenţa 5