Sucevean, blocat în casa incendiată unde a intrat să-şi recupereze actele

Un bărbat a fost salvat de pompieri după ce a încercat să-şi recupereze documentele personale aflate în casa cuprinsă de un incendiu, iar din cauza fumului nu a reuşit să găsească ieşirea, rămânând blocat în interior.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 18:12
Sucevean, blocat în casa incendiată unde a intrat să-şi recupereze actele

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, un incendiu a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în gospodăria unui bărbat din municipiul Vatra Dornei, iar la sosirea pompierilor focul distrusese o construcţie din lemn, care includea un garaj, în care se afla un autoturism, dar şi un fânar şi o magazie de lemne.

Flăcările s-au propagat şi la acoperişul locuinţei, punând în pericol alte două case învecinate.

Proprietarul, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a urcat la etajul casei, în încercarea de a-şi salva documentele personale, iar din cauza fumului din locuinţă, acesta nu a mai găsit ieşirea, fiind blocat în interior.

Doi pompieri, echipaţi cu aparate de respirat cu aer comprimat, au intrat în casă şi l-au salvat pe bărbat, iar după ce acesta a fost scos afară şi-a revenit şi nu a fost nevoie să fie transportat la spital.

Din primele cercetări, incendiul a izbucnit la autoturismul aflat în garaj, din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzător, iar flăcările s-au propagat la garaj şi apoi la întreaga construcţie, afectând şi casa de locuit.

În incendiu au ars garajul, magazia de lemne şi fânarul, autoturismul, acoperişul casei şi acte personale.

Pompierii au salvat restul locuinţei, bunuri materiale şi cele două case aflate în imediata apropiere.