Sucevenii rămân cu gunoiul la uşă. Vezi aici de ce

Temperaturile foarte ridicate de afară nu vor mai fi în curând decât o parte a problemelor sucevenilor. De săptămâna viitoare, aceştia vor rămâne cu gunoiul în faţa casei. Motivul: groapa de gunoi de la Botoşani, acolo unde sunt duse resturile menajere din municipiu, se va închide peste câteva zile.

RomaniaTV.net
12 iul. 2012, 10:55
Sucevenii rămân cu gunoiul la uşă. Vezi aici de ce

Ministerul Mediului nu a prelungit avizul pentru groapa de gunoi de la Botoşani, aşa cum au solicitat autorităţile sucevene, iar aceasta va fi închisă pe 16 iulie, în conformitate cu acordurile România – UE în domeniul mediului.

Municipiul Suceava ar fi trebuit să aibă deja o groapă ecologică în localitatea Moara. Investiţia  începută în 2010 a fost însă abandonata în decembrie 2011, după ce s-au cheltuit 18,7 milioane lei.

Pe ultima sută de metri, autorit sucevene încearcă să găsească o soluţie pentru continuarea lucrărilor la groapa ecologică, dar şi să găsească o soluţie pentru depozitarea gunoaielor până la finalizarea proiectului. O variantă ar fi groapa de gunoi din judeţul Neamţ, dar ar necesita cheltuieli foarte mari. Până acum, primăria Suceava a plătit societăţii de salubritate Rosal 6 milioane de lei pentru transportul deşeurilor din municipiul Suceava către Botoşani.