Sucul minune din turmeric vindecă zeci de boli

Dacă încă nu folosești la mâncăruri pudra de curry, făcută din turmeric sau curcumă, o rădăcină cu proprietăți benefice pentru organism, este timpul să începi chiar acum. Poți face din acest ingredient un puternic amestec cu efect antiinflamator.

RomaniaTV.net
16 nov. 2016, 11:51
Sucul minune din turmeric vindecă zeci de boli

Turmericul, cunoscut la noi și sub numele de curcumă, este unul dintre cele mai eficace plante recomandată adesea și în rețetele naturiste. Are acțiune benefică pentru oase și articulații, datorită proprietăților antiinflamatoare. Un alt beneficiu incontestabil este că previne metastazele în diferite tipuri de tumori maligne.

Turmericul este de ajutor și în detoxifierea ficatului și curățarea rinichilor, și ajută când vine vorba despre accelerarea metabolismului. Deci, s-ar putea să te scape și de kilogramele în plus.

Studiile în domeniu au arătat că această legumă poate fi un tratament și pentru ameliorarea depresiei, a afecțiunilor, precum psoriazis și alte probleme ale pielii.

Citeşte şi  „Laptele de aur”, băutura care te vindecă de inflamaţii

Cum faci băutura minune cu turmeric

Pentru a o prepara ai nevoie de aproximativ 15 cm de rădăcină de turmeric, două lămâi, miere și apă. Descojește turmericul fără grijă că ți se vor îngălbeni degetele. Orice detergent de vase poate scoate culoarea galbenă a turmericului.

Dacă ai murdărit fața de masă, pune puțin detergent și lasă-l să acționeze 5 minute, apoi freacă cu apă și un burete.

Pune turmericul într-un vas cu apă și lasă-l la fiert cel puțin 20 minute sau până când apa devine galbenă-aurie.

Adaugă puțină apă rece, mierea (după gust), sucul de lămâie, și apoi mixează turmericul până obții o supă-cremă, cu aspect plăcut și numeroase beneficii pentru sănătate. Păstrează-l în frigider și bea zilnic câteva linguri din acest amestec, timp de cel puțin 2 săptămâni.

Acest remediu natural este ideal pentru reducerea colesterolului