Suedezii vor rămâne fără lumină la iarnă, companiile de electricitate s-au pus de acord. Întreruperile vor avea loc mai ales dimineaţa

Furnizorii de electricitate din Suedia au căzut de acord cu privire la întreruperea curentului în această iarnă, a declarat Niklas Damsgård, strateg șef al operatorului suedez de rețea electrică Svenska kraftnät.

30 iul. 2022, 19:58
Suedezii vor rămâne fără lumină la iarnă, companiile de electricitate s-au pus de acord. Întreruperile vor avea loc mai ales dimineaţa

Potrivit lui Niklas Damsgård, totul va depinde de efectul pe care criza din Ucraina îl va avea asupra pieţei de energie. El a subliniat că oprirea poate avea loc fie automat, fie manual. Damsgård nu a precizat durata perioadelor, dar consideră că întreruperile automate de curent pot apărea în orele dimineții, când sarcina rețelei de distribuţie de electricitate este cea mai mare.

Publicația Dagens Nyheter a subliniat că unii consumatori ar putea fi forțați să stea fără electricitate pentru a evita un accident.

În plus față de acest anunţ, se preconizează că o creștere a prețurilor la energie electrică, care va afecta în mod deosebit părțile de sud ale Suediei, în această iarnă. Experții spun că prețurile ar putea fi de două ori mai mari decât anul trecut în anumite zone.

Citeşte şi Zelenski promite să ajute Europa cu energie electrică. „Exporturile noastre îi ajută pe parteneri să reziste presiunii Rusiei”

Anterior, Marea Britanie a prezis perioade tensionate în legătură cu alimentarea cu electricitate iarna viitoare, din cauza scăderii aprovizionării cu energie rusească. The Telegraph a scris că Marea Britanie se va baza pe mai multă energie importată pentru a-și menține în funcţiune iluminatul pe timpul iernii.

Citeşte şi Italia se va confrunta cu o criză de Coca Cola, Pepsi şi alte băuturi carbogazoase. Costurile mari la energie au dus la scăderea producţiei de dioxid de carbon