Suedia: Incendiu într-un adăpost pentru azilanţi: Cel puţin 20 de persoane au fost rănite

Aproximativ 20 de persoane au fost rănite duminică dimineaţa, după ce un incendiu a izbuncit într-un adăpost pentru solicitanţii de azil din localitatea suedeză Vanersborg, situată la aproximativ 80 de kilometri nord de Goteborg, relatează BBC.

26 feb. 2017, 14:19
Suedia: Incendiu într-un adăpost pentru azilanţi: Cel puţin 20 de persoane au fost rănite

De asemenea, autorităţile locale au precizat că doi solicitanţi de azil sunt în stare gravă, după ce au sărit de la ferestrele adăpostului cuprins de flăcări.

Potrivit primelor informaţii, flăcările au izbucnit în jurul orei locale 4.00 (5.00 ora României) la etajul al treilea al adăpostului Restad Farm.

Majoritatea răniţilor au leziuni minore sau au inhalat fum, iar doar doi solicitanţi de azil au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare. Pompierii au reuşit să stingă în scurt timp incendiul din Restad Farm.

Potrivit unor date din mai 2016, până la 1.200 de persoane locuiau în acest adăpost pentru solicitanţii de azil din Suedia.

Între timp, presa locală a precizat că cele 160 de persoane care locuisc în acest moment în adăpost au fost mutate într-o sală de sport din Vanersborg.

Suedia are o populaţie de aproximativ 10 milioane de oameni, dar a acceptat aproximativ 244.000 de solicitanţi de azil în perioada 2014-2015, adică cel mai mare număr de refugiaţi pe cap de locuitor dintre toate ţările Europei.