Sulfina Barbu: Pensionarii cu venituri sub 740 de lei nu vor plăti contribuţii la sănătate în 2012

Contribuţiile la asigurările de sănătate plătite de pensionari nu se modifică în 2012. Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, în exclusivitate pentru România TV, că persoanele cu o pensie sub 740 de lei vor fi scutite în continuare de la plata asigurărilor de sănătate.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 14:59
Sulfina Barbu: Pensionarii cu venituri sub 740 de lei nu vor plăti contribuţii la sănătate în 2012

„Am discutat cu domnul ministru Ritli şi m-a asigurat că propunerile din legea sănătăţii sunt de a menţine contribuţiile la asigurările obligatorii la acelaşi nivel de azi. Nu va creşte cuantumul nici pentru angajaţi sau pentru angajatori şi nici nu se va introduce o categorie nouă de pensionari în categoria celor care contribuie”, a declarat Sulfina Barbu.

Ministrul Muncii a declarat că în 2011 au fost depensionaţi 6.800 de pensionari pe caz de boală, care nu au mai îndeplinit condiţiile de invaliditate.

„Până acum, în 2011 au fost depensionaţi 6.800 de pensionari de invaliditate care nu mai îndeplinesc condiţiile sau au fost greşit încadraţi. Cei care au încasat bani în mod necuvenit, li se va face prejudiciu şi li se vor lua sumele”, a mai spus ministrul Muncii.

Citeşte şi Sulfina Barbu, la România TV: În aprilie vom şti dacă putem creşte pensiile şi salariile