Sulfina Barbu profeţeşte trădări în USL după locale

Preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, a declarat, sâmbătă, că pe 11 iunie, prima zi după alegerile locale, va începe numărătoarea inversă a trădării între PSD şi PNL, USL fiind o alianţă care a stat de la bun început "sub semnul fricii de trădare", relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 22:05
Sulfina Barbu profeţeşte trădări în USL după locale

„OFPDL consideră că pe 11 iunie va începe numărătoarea inversă a trădării între PSD şi PNL. Şi vă spun lucrurile acestea pentru că fiecare colegă din teritoriu a venit şi cu o informare a situaţiei politice atât a PDL, cât şi a organizaţiilor din USL, în mod special PSD şi PNL. Vedem că de la începutul formării acestei alianţe, ea a stat sub semnul fricii de trădare. Care dintre cele două partide va trăda primul? Cam acesta a fost, dacă vreţi, obiectivul fiecăruia dintre partidele din USL”, a afirmat Barbu, la finalul şedinţei Colegiului Director al OFPDL.

De asemenea, ea a arătat că începutul „disensiunilor între PSD şi PNL” este demonstrat de fapte concrete, cum ar fi discursul preşedintelui PSD, Victor Ponta, din Parlament, la învestirea Cabinetului Ungureanu, precum şi refuzul liderului PNL, Crin Antonescu, de a introduce în statutul partidului interdicţia de a colabora cu PDL.

„Discursul domnului Ponta din Parlament de la instalarea domnului Ungureanu, când PSD a transmis că a înţeles că doar printr-o colaborare cu actualul guvern poate să aibă o şansă să iasă din opoziţie. Cam acesta a fost mesajul, cam aşa traducem noi mesajul transmis de domnul Ponta în Parlament. Şi mai vedem că a venit şi rândul PNL pentru că, în mod surprinzător, cel mai mare critic al PDL, respectiv Crin Antonescu, a refuzat propunerea domnului Ponta ca cele două partide să îşi treacă în statut interdicţia de a colabora cu PDL”, a spus Sulfina Barbu.

Totodată, ea a arătat că în unele situaţii particulare, la nivelul consiliilor local, s-au menţinut şi se vor menţine protocoalele de colaborare între PDL şi PNL.

„Nu este un secret pentru nimeni că în multe consilii din ţară s-au păstrat colaborări punctuale între PDL şi PNL. Ele nu au fost desfiinţate”, a afirmat Barbu, adăugând că este posibil ca luni, după şedinţa Biroului Permanent al PDL, să fie anunţate protocoalele de colaborare la nivel local cu alte formaţiuni.