Sultanul care i-a organizat fiicei sale o nuntă mai ceva ca-n poveşti. Cea mai opulentă petrecere a ultimilor ani, şapte zile şi şapte nopţi de ceremonii fastuoase FOTO

Fiica unuia dintre cei mai bogați bărbați din lume, sultanul din Brunei, s-a căsătorit într-o ceremonie fastuoasă, care a durat nu mai puțin de șapte zile.

27 ian. 2022, 11:31

Mireasa, Prințesa Fadzillah Lubabul, a șasea fiică a sultanului din Brunei, Muda Hassanal Bolkiah, a împrumutat pentru ceremonia de nuntă bijuterii magnifice din colecția regală a mamei sale vitrege, Anak Saleha, regina țării.

Datorită fratelui miresei, Prințul Mateen, care a devenit o adevărată senzație pe Instagram cu peste două milioane de urmăritori, lumea a putut urmări mai multe detalii ale ceremoniei, acesta postând mai multe imagini pe platformă.

Festivitățile au început pe 16 ianuarie, iar ceremonia religioasă a avut loc joia trecută, la Omar Ali Saifuddien. Punctul culminant al nunţii s-a consemnat duminică, 23 ianuarie, cu petrecerea de la palat, care a abundat în festivități tradiționale. Pentru ocazie, prințesa a împrumutat o coroană cu diamante și un uluitor colier de perle.

Citeşte şi Cele mai bune date din 2022 pentru casatorie. Afla ce ZODII fac nunta anul acesta

Prințesa în vârstă de 36 de ani a urmat studii internaționale la Universitatea Kingston din Londra, Anglia, și este al nouălea dintre cei 12 copii ai sultanului. Mama sa, Hajah Mariam, a fost căsătorită cu monarhul din 1982 până în 2003, iar împreună au avut patru moștenitori.

Hassanal Bolkiah, sultanul Bruneiului, este al doilea cel mai longeviv monarh din lume, după regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: a sărbătorit Jubileul de Aur (50 de ani de domnie) în 2017.

În vârstă de 75 de ani, sultanul a fost căsătorit de trei ori, are 12 copii și 18 nepoți. Ultima sa soție a fost prezentatoarea TV Azrinaz Mazhar Hakim, cu 33 de ani mai tânără decât el. Cu aceasta a fost căsătorit din 2003 până în 2010.

Averea sa personală este estimată la aproape 30 de miliarde de dolari