Summitul Americilor: explozii de bombe şi ofiţeri de securitate prinşi cu prostituate

Debut cu bombe şi prostituate la Summitul Americilor, unde peste 30 de preşedinţi s-au întâlnit să discute despre viitorul economiei mondiale. Preşedintele Barrack Obama a avut cele mai mari probleme, după ce 12 ofiţeri ai serviciului secret au fost expulzaţi din Columbia, fiind acuzaţi că au solicitat servicii sexuale unor prostituate. Emoţiile nu s-au terminat aici pentru participanţii la summit. Două bombe au explodat pe aeroportul din Cartagena, Columbia, acolo unde are loc întâlnirea.

RomaniaTV.net
14 apr. 2012, 15:48
Summitul Americilor: explozii de bombe şi ofiţeri de securitate prinşi cu prostituate

Bombele au explodat la trei ore după sosirea lui Obama în Cartagena. În acelaşi timp, o bombă a fost detonată în Bogota, capitala Columbiei. Poliţia presupune că atacurile au fost organizate de forţa de gherilă marxistă.

Prezenţa lui Barrack Obama la summit a fost marcată şi de un scandal. 12 ofiţeri din serviciile secrete au fost expulzaţi din Columbia. Ei sunt acuzaţi de mai multe infracţiuni, printre ele, că ar fi solicitat servicii sexuale mai multor prostituate. O altă echipă de agenţi secreţi a fost trimisă de urgenţă în Columbia.

Pentru alţii, summitul este prilej de relaxare. Preşedintele Columbiei şi cel al Boliviei şi-au demonstrat talentul la fotbal şi au jucat un meci amical în faţa jurnaliştilor.

Marele absent de la Summitul Americilor este Hugo Chavez. Liderul venezuelean a făcut însă publice subiectele pe care dorea să le discute. Printre ele, intervenţia americanilor în treburile altor state din lume, imperialismul, violenţa şi haosul pe care îl produc armatele americane.

Totuşi, cei 33 de şefi de state se vor limita să discute despre evoluţia economică a ţărilor din America de Sud şi problematica integrării populaţiei latine în Statele Unite.