Sunt foarte sanatoase, dar nu toata lumea le poate consuma. Iata ce contraindicatii au lamaile

Cei mai multi dintre oameni considera lamaile drept „miracole" pentru sanatate, piele si par. Insa, cu toate ca ofera o multime de beneficii, lamaile au si efecte adverse. Iata ce contraindicatii au lamaile!

02 aug. 2023, 10:51
Sunt foarte sanatoase, dar nu toata lumea le poate consuma. Iata ce contraindicatii au lamaile

Lamaile irita stomacul

Daca exagerezi cu sucul proaspat de lamaie zi de zi sunt sanse mari sa-ti iriti stomacul. Sistemul nostru nu este capabil sa digere totul imediat motiv pentru care stomacul va fi foarte acid pentru o perioada lunga de timp. In aceasta situatie, mebranele tractului digestiv se vor irita, iar asta inseamna tranzit intestinal incetinit si dureri de stomac.

Reflux gastroesofagian
Adica te vei confrunta cu arsuri, iar lamaia este unul dintre alimentele responsabile pentru ele. Acidul continut de fruct slabeste sfincterul esofagian (muschiul ce desparte stomacul de esofag), ceea ce stimuleaza productia de acid din stomac lucru ce irita un esofag deja afectat. Toate acestea intensifica senzatia de arsura.

Cât a plătit un turist pentru o felie de lămâie la Costineşti. „Ruşine, România, de aia pleacă lumea!” VIDEO
Ulcer peptic
Consumul excesiv de lamaie face stomacul extrem de acid prin stimularea productiei de acid. Acest lucru incepe sa afecteze peretii organului. In cazuri extreme se poate ajunge si la ulcer peptic.

Pietre la rinchi/vezica urinara
Pe langa sucul de lamaie si coaja fructului este folosita in bucatarie. Insa s-a descoperit ca in coaja se gasesc cantitati mari de oxalati. Aceste substante se transforma in cristale in organism si afecteaza absorbtia de calciu. Iar calciu neabsorbit se solidifca si ajunge in rinichi si in vezica sub forma de pietre.

Creste absorbtia de fier
Un consum exagerat de lamaie are ca efect si cresterea absorbtiei de fier in sistemul digestiv. Iar concentratia prea mare de fie oate duce la boli serioase precum hemocromatoza.

Pune o felie de lămâie lângă pat înainte de culcare. Trucul neobișnuit care te ajută să ai un somn mai liniștit
Urinare frecventa
Vitamina C continuta in cantitati mari de lamaie chiar este benefica pentru corp este si diuretic natural. Unul dintre efectele secundare ale consumului prea mare de lamaie este nevoia rapida de urinare.

Migrene si dureri de cap
Studiile au demonstrat ca unul dintre cele mai comune cauze ale migrenelor sau durerilor de cap este consumul exagerat de lamai. Lamaia contine cantitati importante de tiramina, care imbunatateste brusc fluxul sanguin catre creier, lucru ce duce la dureri groaznice de cap.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.