Supa delicioasă care se prepară în jumătate de secol. Turiștii sunt înnebuniți după ea

Când vorbim despre gastronomia internațională, Thailanda ocupă un loc special. În această țară există tot felul de preparate și rețete unice, iar acestea pot părea bizare pentru restul lumii, însă localnicii sunt cuceriți de felurile de mâncare inedite.

17 ian. 2024, 23:51
Supa delicioasă care se prepară în jumătate de secol. Turiștii sunt înnebuniți după ea
Supa delicioasă care se prepară în jumătate de secol. Turiștii sunt înnebuniți după ea

Printre preparatele inedite din Thailanda se numără și cea mai veche supă din lume, preparată de 49 de ani. Aceeași supă se fierbe de aproape jumătate de secol și este considerată o delicatesă de localnici, dar și de unii turiști.

Citește și: Un mire din Thailanda și-a împușcat soția, soacra și cumnata, apoi s-a sinucis, chiar în timpul nunții. Bărbatul era beat și complexat

Supa delicioasă care se prepară în jumătate de secol

Un restaurant din Bangkok, capitala Thailandei, a ajuns celebru în întreaga lume datorită faptului că proprietarii săi fierb aceeași supă de 49 de ani. Restaurantul Wattana Panich aparține familiei Kaweenuntawong, care întreține supa constant. Mai exact, în fiecare zi se adaugă apă și noi ingrediente pe măsură ce oala se golește. Această specialitate thailandeză este numită „neua tune”.

„Neua tune” sau cea mai veche supă din lume, este unul dintre cele mai bizare preparate din Thailanda. Această supă se gătește non-stop de 49 de ani, rețeta sa fiind transmisă deja de trei generații. Specialitatea conține carne de vită, perișoare de carne, bucăți de burtă sau alte organe interne, legume, condimente și tăieței de orez.

Seara, la închiderea restaurantului, supa rămasă este transferată într-un recipient mai mic și pusă la păstrare până a doua zi. Dimineața supa rămasă este pusă, din nou, la fiert, se mai adaugă câteva ingrediente noi, iar acest lucru se întâmplă de 49 de ani.

Dar faptul că supa se prepară continuu de 49 de ani nu înseamnă că cei care degustă preparatul mănâncă bucăți de carne vechi de zeci de ani. Supa este încălzită și ținută la fiert în mod regulat, suficient pentru a ucide orice bacterie introdusă. Astfel, cât timp nu se adaugă ingrediente dăunătoare sănătății umane, iar supa este fiartă în mod constant la temperaturi care ucid bacteriile dăunătoare, supa este sigură și nu dăunează sănătății.

„Mulți oameni cred că nu spălăm niciodată oala în care fierbem supa, dar nu este așa. O curățăm în fiecare seară, după ce punem lichidul rămas la frigider. Nu am avut niciodată o rețetă fixă, care să detalieze cantitățile din fiecare ingredient pe care le folosim. De aceea, persoana care gătește în ziua respectivă trebuie să guste mâncarea constant, pentru a stabili de ce este nevoie”, a declarat proprietarul restaurantului.

Oricât de bizar ar părea pentru unii, acest preparat este considerat o delicatesă în Thailanda. Supa este descrisă ca fiind „delicioasă și aromată” și are o „profunzime reală de arome greu de explicat”.

Citește și: Ingredientele ciudate din aditivii alimentari. În ce produse alimentare sunt folosite extractul din glandele perineale ale castorului şi aminoacidul din pene de raţă