David Popovici, dezvăluiri șocante despre finala de 200 de metri liber de la Campionatele Europene de seniori de la Roma: ”Pe ultimul bazin nu îmi mai simțeam deloc, chiar deloc, picioarele, brațele”

David Popovici a dezvăluit că în ultimii 50 de metri ai cursei din finala de 200 de metri liber de la Campionatele Europene de seniori de la Roma, nu își mai simțea deloc mâinile și picioarele.

22 aug. 2022, 14:51
David Popovici, dezvăluiri șocante despre finala de 200 de metri liber de la Campionatele Europene de seniori de la Roma: ”Pe ultimul bazin nu îmi mai simțeam deloc, chiar deloc, picioarele, brațele”

”Racheta” Popovici a spus despre finala europeană la 200 de metri liber că a fost „cea mai grea cursă din viața lui”. Sportivul de doar 17 ani a mărturisit că era atât de obosit, încât nu își mai simțea deloc mâinile și picioarele și astfel a fost nevoit să înoate „pe pilot automat”.

Citește și David Popovici: „Recordul de la 100 de metri nu va rezista! Eu voi fi cel care îl va doborî!”

El a reușit în cele din urmă, să ducă ritmul foarte ridicat până la capăt și să se impună, cu un avans considerabil față de ceilalți competitori. În cadrul podcastului „Fair Play cu Bogdan Mălăele”, David Popovici a rememorat cursa fantastică în urma căreia a ajuns campion european la seniori și în proba de 200 de metri liber, după ce o câștigase și pe cea de 100 de metri liber, stabilind chiar și un nou record mondial.

„Cred că a fost cea mai grea cursă din viața mea, adică am obosit cel mai tare. Pe ultimul bazin nu îmi mai simțeam deloc, chiar deloc, picioarele, brațele. Înotam pe pilot automat și îmi spuneam că trebuie să câștig. Pentru o probă atât de scurtă, e o distanță destul de mare (n.r. între el și adversari pe ultimii 50 de metri), așa că… Am făcut bine, a fost o cursă bună. M-am bucurat extrem de tare. Deși am visat la momentul ăsta și mi l-am imaginat, ieșind campion mondial (n.r. european) și cu un timp atât de bun, e altceva în realitate, adică nu te aștepți. Și când se întâmplă cu adevărat, nu prea știi cum să reacționezi, e euforie”, a spus David Popovici.

Bogdan Mălăele, fiul îndrăgitului actor Horațiu Mălăele, i-a mărturisit în cadrul aceleiași discuții lui David Popovici că și el a cochetat la un moment dat cu înotul. Dar, din păcate pentru el, a avut parte de un episod foarte neplăcut când a fost „aruncat” pentru prima dată în apă.

„Înot am făcut, dar nu mi-a reușit! A fost un vis de-al lui tata, dar nu mi-a reușit. Am avut și o experiență foarte ciudată la început. Eu am făcut la Floreasca prima oară, aveam 5-6 ani. M-a aruncat în apă, neștiind să înot. Și m-a lăsat acolo minute, în timp ce se uita la mine cu ceilalți înotători și m-au scos de frică să nu le beau bazinul, băusem cred că 9 litri de apă”, a spus Bogdan Mălăele.

Din păcate, sunt foarte multe cazuri de copii care au fost descurajați în demersul lor de a se apuca de înot, tocmai din cauza acestor practici, foarte des întâlnite. David Popovici chiar a dezvăluit că știe destule cazuri în care unii copii nu au mai dorit să audă de acest sport, în urma unor astfel de episoade: „Da, cunosc și eu cazuri. Au fost descurajați sau speriați de experiențele de la început”.

Citește și David Popovici, despre cartea care l-a motivat să devină cel mai bun înotător din lume: „Am citit-o de cel puțin două ori. Îmi place să cred că nu am limite”