SuperLuna sângerie, în imagini. Prima eclipsă totală de Lună din 2022 a fost impresionantă GALERIE FOTO

Fenomenul de Lună Plină din Mai a avut loc în noaptea de duminică spre luni, când satelitul natural al Terrei a trecut prin umbra Pământului în ceea ce a fost prima eclipsă totală de Lună din 2022. Priveliștea a fost pur și simplu spectaculoasă pentru cei din zonele cu vreme senină.

16 mai 2022, 13:03

Eclipsa totală de Lună s-a produs pe măsură ce Luna Plină se afla aproape de punctul său cel mai apropiat de Pământ pentru luna mai, făcând-o o SuperLună. A rezultat o priveliște cu adevărat uimitoare, vizibilă în mai multe regiuni din America de Nord și de Sud, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Din păcate, în România s-a putut observa doar faza de penumbră, Luna apunând exact când a început eclipsa parţială, la ora 5:26. În acel moment, Luna s-a aflat foarte jos, spre orizontul sud-vestic, în dreptul constelaţiei zodiacale Balanţa.

Eclipsa s-a petrecut la ora 6:11, ora României, potrivit  Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Prima etapă a fost faza penumbrală. Aceasta a început la ora 04:32, etapă în care cea mai mare parte a luminii solare a fost blocată și unele raze au putut ajunge la Lună. Aceasta a creat un efect subtil de întunecare, care putea trece ușor neobservat.

Citeşte şi Horoscop special: Eclipsa totala de SuperLuna plina sangerie in Scorpion. Ce n-ai facut din 2013 incoace?

Mai dramatică a fost cea de-a doua etapă, eclipsa umbrală. A fost momentul în care am putut vedea cea mai întunecată parte a umbrei Pământului trecând peste suprafața lunară. Aceasta a început la ora 05:27 și a culminat cu eclipsa totală a Lunii la ora 06:29. În faza de eclipsă totală, culoarea Lunii a fost una spectaculoasă, deoarece părea să devină de un roșu cărămiziu. Acest lucru s-a datorat faptului că atmosfera Pământului curbează o parte din lumina solară spre ea.

Citeşte şi Bancnota de 2.000 de lei cu eclipsa din 1999 te poate îmbogăţi abia acum. Suma fabuloasă cu care se vinde pe Internet


loading...
Partenerii noștri