SuperLuna sângerie, în imagini. Prima eclipsă totală de Lună din 2022 a fost impresionantă GALERIE FOTO

Fenomenul de Lună Plină din Mai a avut loc în noaptea de duminică spre luni, când satelitul natural al Terrei a trecut prin umbra Pământului în ceea ce a fost prima eclipsă totală de Lună din 2022. Priveliștea a fost pur și simplu spectaculoasă pentru cei din zonele cu vreme senină.

16 mai 2022, 13:03

Eclipsa totală de Lună s-a produs pe măsură ce Luna Plină se afla aproape de punctul său cel mai apropiat de Pământ pentru luna mai, făcând-o o SuperLună. A rezultat o priveliște cu adevărat uimitoare, vizibilă în mai multe regiuni din America de Nord și de Sud, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Din păcate, în România s-a putut observa doar faza de penumbră, Luna apunând exact când a început eclipsa parţială, la ora 5:26. În acel moment, Luna s-a aflat foarte jos, spre orizontul sud-vestic, în dreptul constelaţiei zodiacale Balanţa.

Eclipsa s-a petrecut la ora 6:11, ora României, potrivit  Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Prima etapă a fost faza penumbrală. Aceasta a început la ora 04:32, etapă în care cea mai mare parte a luminii solare a fost blocată și unele raze au putut ajunge la Lună. Aceasta a creat un efect subtil de întunecare, care putea trece ușor neobservat.

Citeşte şi Horoscop special: Eclipsa totala de SuperLuna plina sangerie in Scorpion. Ce n-ai facut din 2013 incoace?

Mai dramatică a fost cea de-a doua etapă, eclipsa umbrală. A fost momentul în care am putut vedea cea mai întunecată parte a umbrei Pământului trecând peste suprafața lunară. Aceasta a început la ora 05:27 și a culminat cu eclipsa totală a Lunii la ora 06:29. În faza de eclipsă totală, culoarea Lunii a fost una spectaculoasă, deoarece părea să devină de un roșu cărămiziu. Acest lucru s-a datorat faptului că atmosfera Pământului curbează o parte din lumina solară spre ea.

Citeşte şi Bancnota de 2.000 de lei cu eclipsa din 1999 te poate îmbogăţi abia acum. Suma fabuloasă cu care se vinde pe Internet