SUPERSTIŢII LEGATE DE MÂNCARE. Incredibil ce se spune dacă mănânci pe stradă. N-o s-o mai faci niciodată după ce vei citi

Din cele mai vechi timpuri, am fost învățați că usturoiul ține vampirii departe. Dar bătrânii noștri păstrează și astăzi cu sfințenie o mulțime de superstiții legate de mâncare.

19 mart. 2019, 09:13
SUPERSTIŢII LEGATE DE MÂNCARE. Incredibil ce se spune dacă mănânci pe stradă. N-o s-o mai faci niciodată după ce vei citi

Superstiții legate de mâncare – Anafura se ia pe „inima goală”

Potrivit tradiției, se spune că nu e bine să mănânci din oală pentru că vei plânge sau vei avea vreme ploioasă la nuntă, scrie secretele.com. De asemenea, se crede că cine va mânca în timp ce merge pe drum, o va face să plângă pe Maica Domnului.

Citeşte şi Rugaciune de multumire. Cele mai puternice rugaciuni de multumire. Spune-le zilnic!

Sâmbătă dimineața, până nu răsare soarele, nu e bine să se mănânce pentru că atunci se crede că se împărtășește îngerul păzitor, iar cine merge la biserică nu are voie să guste nimic, ci să ia anafura pe „inima goală”.

Tot tradiția spune că o fată care va mânca pe prag nu se va mărita, iar cele căsătorite se vor despărți de bărbat. Nu în ultimul rând, copiii nu trebuie să mănânce când învață, pentru că vor uita ceea ce vor citi.

Superstiții legate de mâncare – Dacă răsturnați solnița, aruncați sare peste umăr

O altă superstiție este legată de cea a solniței vărsate. Pentru ca persosana în cauză să nu se certe cu cineva, trebuie să arunce sare peste umărul stâng, cu mâna dreaptă.

În acest fel se crede că sarea ajunge direct în ochii diavolului care nu mai are putere să bage bețe în roate. Potrivit unei vechi superstiții, englezești de data aceasta, se crede că dacă zahărul din ceai nu se topește, înseamnă că cineva vă iubește în mare secret.

Dacă însă vărsați ceaiul, este foarte posibil să primiți o vizită.