Suporteri ai Universităţii Craiova, care se îndreptau spre Bucureşti, opriţi în gara Roşorii de Vede

Un număr de 30 de persoane, suporteri ai Universităţii Craiova, ce făceau parte dintr-un grup de circa 70 de protestatari care se îndreptau, duminică seară, spre Capitală, pentru a participa la protestele din Piaţa Universităţii, au fost oprite de către poliţişti în Gara Roşiorii de Vede

RomaniaTV.net
15 ian. 2012, 20:16
Suporteri ai Universităţii Craiova, care se îndreptau spre Bucureşti, opriţi în gara Roşorii de Vede

Gabriel Ţârca, cunoscut drept Gabi Blondu, liderul galeriei Universitatea Craiova, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că în timp ce se deplasau cu trenul spre Bucureşti, unde urmau să particepe la protestele din Piaţa Universităţii, în gara Roşiorii de Vede au fost opriţi de către poliţişti şi jandarmi, care i-au condus la secţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alături de Gabriel Ţârca, au mai fost conduse la Poliţie alte 30 de persoane care făceau parte din galeria echipei din Bănie.

„Am stat la sediul Poliţiei din Roşiorii de Vede aproximativ o oră. Ne-au legitimat, s-au purtat foarte frumos cu noi, ne-au spus că şi ei ţin cu noi, numai că aşa au primit ordine. Nu am primit nicio amendă, nu aveam de ce. Nu am făcut gălăgie, ne-am purtat civilizat”, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Gabi Blondu.

El a spus că oamenii legii au avut un plan bine pus la punct, legitimându-i timp de o oră, astfel încât să nu mai aibă niciun tren către Bucureşti în cursul acestei seri.

„Acum (n.r. – duminică seară) suntem în gară. Avem două variante: să aşteptăm un alt tren cu destinaţia Bucureşti, dar care va trece de-abia mâine (n.r. – luni) sau să ne întoarcem acasă, la Craiova. Cu siguranţă, alegem cea de-a doua variantă”, a precizat Gabriel Ţârca.

Şeful galeriei Universităţii Craiova a precizat că aproximativ 40 de persoane „au reuşit să treacă de filtrul poliţiştilor”.

„Practic, noi ne-am sacrificat, au mai rămas persoane în tren, dar pe noi au pus repede ochii. Alţii au plecat şi cu maşinile spre Bucureşti, nu sunt suporteri ai Universităţii, oameni simpli care au necazuri şi vor să şi le spună”, a mai spus Gabi Blondu.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Prefecturii din Craiova mai sunt aproximativ 40 de protestatari.

Jandarmii au rămas în zonă pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Roşiorii de Vede au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX că un grup de persoane care se îndreptau cu trenul spre Bucureşti au fost coborâte din tren întrucât nu aveau bilete de călătorie.

„A fost identificat un grup de 12 persoane care au fost prinse fără bilete de călătorie şi nici nu au dorit să achiziţioneze pentru a-şi putea continua călătoria mai departe spre Bucureşti. Nu am ştiut că se îndreptau spre protest, în niciun caz nu am primit un ordin să îi oprim”, a declarat, duminică, agentul principal Emil Niculescu, din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Roşiorii de Vede.

Grupul de persoane au fost legitimate, însă nu au primit amenzi pentru că au circulat fără bilet.